Illustrasjosnfoto: Bravida

Økende ordrereserve og bedre EBITA-margin for Bravida

Bravidas første kvartalsrapport for 2021 ble offentliggjort 26. april.

Konsernsjef Mattias Johansson forteller om en forbedret ordreinngang, økende ordrereserve og en EBITA-margin som økte til 5,1 prosent i løpet av kvartalet.

– Forholdene tatt i betraktning er jeg fornøyd med omsetning og resultater i dette kvartalet. Utfallet ble bedre enn jeg hadde forventet meg med tanke på de økte nedstengningene i kvartalet. Nettoomsetningen gikk ned med tre prosent i kvartalet, noe som forklares med lavere produksjon innen service- og installasjonsvirksomheten i Norge. I Sverige og Danmark var omsetningen stabil samtidig som den økte i Finland, forteller Johansson i en pressemelding.

– Oppsummert er vi fornøyd med årets første kvartal, hvor vi har klart oss bra forholdene knyttet til Covid-19-pandemien tatt i betraktning, påpeker Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge.

– Vår omsetning er i perioden noe redusert. Hovedsakelig skyldes dette forskyvning i tid på prosjekter, men også redusert tilgang hos enkelte servicekunder av smittevernhensyn. På tross av lavere omsetning har vi i første kvartal opprettholdt vår resultatmargin, hatt god ordreinngang og sikret en ordrereserve på tilsvarende nivå som samme periode i fjor. Vi er veldig glad for at vi nylig signerte elektroentreprisen på det nye sykehuset i Førde. Tidlig involvering og godt samarbeid i samspill bærer frukter og det at vi vant dette oppdraget er en bekreftelse på at vi har den riktige kompetansen og bemanningen, utdyper Bakke.

– Et av våre høyest prioriterte områder er et trygt arbeidsmiljø. Vi jobber systematisk med å forebygge og redusere yrkesskader på våre arbeidsplasser. Bravida Norges samlede H-verdi for 2020 endte på 2,95, som er en betydelig nedgang fra året før, og etter første kvartal 2021 har vi redusert denne ytterligere til 2,58. Vi har gjennom flere år jobbet systematisk med å få en kultur for sikkerhet, noe som gir resultater, sier Bakke videre.