Kontraktsledere Midt-Nord

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 8 100 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd. 

Stillingen inngår i Veidekke Infrastruktur, som driver landsdekkende anleggsvirksomhet med prosjekter innenfor vei, bane, kraftanlegg, industrianlegg og flyplasser for private og offentlige kunder. Selskapet er Norges største asfaltentreprenør og nest største produsent av pukk og grus. I tillegg har selskapet betydelig aktivitet innen drift og vedlikehold av det offentlige veinettet i hele landet. Årlig omsetning er på NOK 8,8 milliarder (2020), og virksomheten har ca. 2 300 ansatte, hvorav 1 400 fagarbeidere og 900 funksjonærer.

FirmaVeidekke Infrastruktur
FylkeTrøndelag
StedSteinkjer, Indre Namdal
Søknadsfrist02.05.2021

Forretningsområdet Drift og Vedlikehold driver primært med driftskontrakter for Statens vegvesen og fylkeskommuner og har aktivitet over hele landet, fra Lyngdal i sør til Hinnøy i nord. Vi består av over 200 ansatte og 1000 underentreprenører, og hadde i 2020 en omsetning på ca 1.3 milliarder NOK. 

Prosjektområde Midt-Nord drifter pr. i dag 6 kontrakter for Statens vegvesen/fylkeskommunen, og ser nå etter flere dyktige Kontraktsledere:

Driftskontrakt 5009 Indre Namdal er en driftskontrakt med et tilhørende veinett på 604,918 km. Kontrakten omfatter drift og vedlikehold av fylkesveier og gang- og sykkelveier med tilhørende sidearealer, utstyr og installasjoner i Grong, Snåsa, Lierne, Røyrvik. Namsskogan, Høylandet, og Overhalla kommune. Base for kontrakten er våre lokaler på Grong.

Driftskontraktene FV-5008 Steinkjer og RV-9402 Steinkjer består av henholdsvis Fylkesveger (FV) og Riksveger (RV). Kontorsted vil være Steinkjer.

Arbeidsoppgaver

Som kontraktsleder er du leder av driftskontrakten. Du vil ha personalansvar for en fin gjeng med engasjerte medarbeidere som består av driftsleder og dyktige fagarbeidere med ulike spesialfelt. Du har ansvar for sikker og lønnsom drift, herunder arbeidsgiveransvar og økonomiansvar. I tillegg har du overordnet ansvar for de underentreprenører som utfører arbeid på vegne av oss. En viktig del av jobben vil være å kommunisere med en rekke ulike aktører som er direkte eller indirekte involvert i arbeidet vi utfører.
Du skal tilrettelegge for, og ta vare på, kollegaene dine, og bidra til å utvikle de slik at de kan få gjøre mer av det de er gode på ute i kontrakten. Involverende planlegging er en naturlig del av styringen av kontrakten. Du vil inngå i ledergruppen til prosjektsjef i prosjektområde Midt-Nord.

Kvalifikasjoner 

Vi ser i utgangspunktet etter deg som har teknisk bakgrunn som ingeniør eller fra teknisk fagskole, men har du lang og relevant erfaring er du også velkommen som søker.

Det viktigste er allikevel at du er en leder som har erfart hvordan kommunikasjon og tilpasset lederskap påvirker resultatene og at du er trygg på egen lederrolle. Lagbygging vil være en viktig brikke i ditt lederskap. Erfaring fra entreprenørbransjen kan være en fordel, men vi har veldige dyktige fagfolk i enheten som naturligvis vil bidra til opplæring.
Det er en fordel med kunnskap og erfaring med arbeid med komplekse kontrakter, og du bør ha god erfaring i planlegging og gjennomføring, samt god økonomiforståelse. En nøkkelfaktor for å lykkes i rollen er evnen til å kontinuerlig søke muligheter for bedret lønnsomhet.

Det er viktig at du er komfortabel med å sette deg inn i, og å bruke, nye IT-systemer- og verktøy.

Samtidig tror vi at du vil kunne lykkes godt i rollen med engasjement, læringsvilje, gjennomføringsevne og kremmerånd. HMS sitter i ryggmargen hos deg, og som kontraktsleder hos oss er du derfor en naturlig rollemodell for en god sikkerhetskultur og en god tilbakemeldingskultur.

Selv i en hektisk arbeidshverdag finner du tid til å skape et godt og raust arbeidsmiljø sammen med dine kollegaer, samtidig du bygger oppunder og ivaretar gode relasjoner også eksternt – med våre kunder og samarbeidspartnere.

Profil

Veidekkes verdier, Profesjonell – Redelig – Entusiastisk – Grensesprengende, er viktige for oss, og for å bli en av oss må du kunne stå for disse. 

Vi tror det kan være en fordel at du er litt utålmodig av deg og ønsker framdrift. Handlekraft, initiativ og evne til å ta riktige avgjørelser er derfor egenskaper vi ønsker oss av deg. Vi verdsetter at du involverer dine ansatte og er støttende og tilgjengelig for dine medarbeidere.

Hos oss har vi en travel og spennende arbeidshverdag, og derfor er det også viktig at du har evnen til å koble helt av innimellom.

Kontaktpersoner:

Kristoffer Kvåle Sakshaug (Steinkjer)

Telefon 481 54 383

Jan Erik Børstad (Indre Namdal)

Telefon 481 00 927

Søk stilling