Tverås i aksjon i mars på sykehustomta på Hjelset i Molde. Foto: Helse Møre og Romsdal.

Tverås signerte Hjelset-kontrakt

Tirsdag signerte Helse Møre og Romsdal kontrakt med Tverås Maskin og Transport AS om grunnarbeid for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR).

Planlagt oppstart opplyses i en pressemelding å være tidlig i juni 2021. Som underleverandør til Skanska, som Helseforetaket kansellerte kontrakten med tidligere i år, har Tverås siden desember 2020 hatt ansvar for forberedende arbeid på sykehustomten. Dette arbeidet blir avsluttet i løpet av uke 16.

- Signeringen i dag er et viktig skritt videre for prosjektet og sikrer byggestarten for akuttsykehuset tidlig i juni. Jeg er godt fornøyd med at Tverås blir med oss videre i prosjektgjennomføringen. De er en solid entreprenør som jeg er trygg på at vil gjøre en god jobb for oss, sier Heidi Nilsen, leder av prosjektstyret for SNR-prosjektet i pressemeldingen.

Entreprisen har en verdi på 22,6 millioner kroner uten merverdiavgift. Den inneholder blant annet graving, sprenging og flytting av masser, sprenging av fjell og peling, legging av bunnledninger, trekkerøyr for elektro og vann- og avløpsrør, samt klargjøring for fundamentering.

- Vi takkar for at Helse Møre og Romsdal har valgt oss til denne jobben, og vi gleder oss til å komme i gang med oppdraget. Vi har allerede et godt samarbeid med prosjektledelsen i SNR-prosjektet, og ser fram til det videre samarbeidet, sier prosjektleder Kurt Arne Tverås i meldingen.