Illustrasjonsfoto: Implenia

Implenia selger sine virksomheter innen fergekaivedlikehold og fjellsikring til Presis Infra

Et datterselskap av Presis Infra AS kjøper Implenias ferjekaivedlikeholds- og fjellsikringsvirksomhet i Nord-Norge.

Datterselskapet til Presis Infra kjøper dermed virksomheten som vedlikeholder 118 ferjekaier samt fjellsikringsvirksomheten fra Implenia. Det kommer frem i en pressemelding fredag morgen.

- Selskapet tar over 19 ansatte, og alt utstyr og maskiner som er nødvendig for driften, heter det i meldingen.

De to virksomhetsområdene, vedlikehold av ferjekaier og fjellsikring, overtas av det nyetablerte selskapet Stetind Entreprenør AS, et datterselskap av Presis Infra som overtar driftsansvaret for disse virksomhetene fra 9. april .

- Implenia selger disse virksomhetene i Nord-Norge til nye eiere slik at selskapet kan fortsette å fokusere på kjernevirksomheten det har definert for fremtiden, skriver Implenia i meldingen.

- Vi er meget fornøyd med å få denne muligheten. Spesielt gleder vi oss til å få nye dyktige og kompetente medarbeidere inn i vår organisasjon, og sammen med dem utvikle disse segmentene videre, sier daglig leder i Presis Infra Eivind Iden i en melding.

Stetind Entreprenør AS vil satse videre innende tokjerneområdene drift og vedlikehold av fergekaier og fjellsikring i dagen. Satsingen vil være landsdekkende og ledes fra hovedkontoret i Brønnøysund. Bård Kristian Flore er ansatt som daglig lederfor selskapet.