Baard Schumann er konsernsjef i Nordr. Foto: Nordr

Nordr solgte boliger for 2,3 milliarder i første kvartal

Nordr fortsetter veksten i Sverige og Norge. I løpet av første kvartal solgte selskapet boliger til en verdi av 2,3 milliarder.

I første kvartal solgte Nordr totalt 387 boliger, hvorav 271 ble solgt i Sverige og 116 i Norge. Dette er en økning fra 299 i samme kvartal i fjor. Den totale salgsverdien utgjorde 2,3 milliarder, hvorav Nordrs andel uten partnere utgjorde 2 milliarder kroner.

– Det har vært en sterk start på året for Nordr i både Sverige og Norge. Vi opplever en solid etterspørsel etter boliger i alle de større byene der vi er etablert og kjenner markedet godt. Vi var også raske å tilpasse oss i alle digitale kanaler da pandemien startet for et år siden, sier Nordrs konsernsjef Baard Schumann i en pressemelding.

Parallelt med sterk etterspørsel i boligmarkedet, melder selskapet om at prisene har fortsatt å øke betydelig hittil i 2021.

– Vi prioriterer å drive frem plan- og reguleringsarbeid i flere kommuner for å kunne bygge flere boliger slik at vi får en bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel i markedet. Vi er også godt fornøyd med at vi har en god portefølje av boliger på attraktive steder og beliggenheter. Her treffer vi godt med våre priser når vi lanserer og selger våre prosjekter i ulike geografiske områder, sier Baard Schumann.

Antall boliger under utvikling utgjorde 2.619, mot 2.160 i samme kvartal for et år siden. Nordrs andel uten partnere er 2.231 leiligheter. Totalt ble det igangsatt bygging av 206 leiligheter i første kvartal 2021. Salgsgraden for boliger under utvikling var 82 prosent.