Gruppeleder Drammen

Sweco former fremtidens byer og samfunn. Vi skaper bærekraftige bygg og effektiv infrastruktur. Sweco er Europas ledende rådgivende ingeniørselskap. Vi er over 16 000 medarbeidere i Nord-Europa og gjennomfører årlig prosjekter i 70 land over hele verden. I Sweco møter du dyktige kolleger som setter pris på meningene dine. Sammen jobber vi på spennende og inspirerende prosjekter som skaper framtidens Norge.

Jobben vår er å sørge for at dagens og morgendagens samfunn kan tilby alt det innbyggerne trenger – rent vann, varme boliger, effektiv transport og moderne sykehus. For å lykkes med det, må vi ha et tett samarbeid med kundene våre. Derfor er den typiske Sweco-medarbeideren imøtekommende, faglig dyktig og engasjert i kundenes prosjekter.

FirmaSweco Norge
FylkeViken
StedDrammen
Søknadsfrist18.04.2021

Sweco former fremtidens byer og samfunn. Vi skaper bærekraftige bygg og effektiv infrastruktur. Sweco er Europas ledende rådgivende ingeniørselskap. Vi er over 16 000 medarbeidere i Nord-Europa og gjennomfører årlig prosjekter i 70 land over hele verden. I Sweco møter du dyktige kolleger som setter pris på meningene dine. Sammen jobber vi på spennende og inspirerende prosjekter som skaper framtidens Norge.

I Drammen møter du et fleksibelt, hyggelig og inkluderende arbeidsmiljø med meget dyktige medarbeidere. Vi ønsker å utvikle vårt kontor i Drammen til et flerfaglig miljø som arbeider med prosjekter innen bygg, infrastruktur og energi. Vi ser derfor etter en leder som kan lede og forme kontoret og sørge for videre utvikling. Per i dag er vi ca. 10 medarbeidere i Drammen. Vi ønsker å bli mange flere.

Ansvarsområder

Som leder av Sweco i Drammen får du et overordnet ansvar for all drift, vekst og utvikling. Sweco ønsker å bygge et sterkt Drammenskontor, og har ambisjoner for vekst i denne regionen. Rollen vil i en periode derfor ha et kommersielt fokus, med mål om å etablere dette som en selvstendig avdeling med resultatansvar. Med på laget har man et godt sammensveiset team, preget av en åpen, raus og faglig sterk kultur. Har man kompetanse som tilsier at man også bør og kan delta i oppdrag vil det vektes positivt, men er ikke en forutsetning. Stillingen har per i dag ikke direkte personalansvar, nye medarbeidere inn vil imidlertid rapportere til vår nye leder.

I korte trekk mener vi rollen vil preges av:

  • Analyse av markedsmuligheter og aktiv kundekontakt
  • Høyt fokus på markeds- og tilbudsarbeid
  • Oppfølgning og drift av kontoret
  • Rekruttering

Rollen vil kreve utstrakt kontakt med Sweco sentralt (Oslo) for koordinering og samspill rundt muligheter og oppdrag.

Erfaring og kvalifikasjoner

Aktuelle kandidater har først og fremst med seg kunnskap og erfaringer som gjør at man kan innta rollen med troverdighet. Men, ikke minst, en vilje og ambisjoner om å spille en nøkkelrolle og være en avgjørende faktor for Sweco sin satsning i området er vesentlig for oss.

Som vår nye leder må du være opptatt av å skape vekst, synlighet og stolthet. Du er flink til å motivere og klarer å skape entusiasme rundt dine ideer og planer. Du er opptatt av at dine medarbeidere trives, og du nøler ikke med å gi dem ansvar og anledning til å utvikle seg faglig og personlig.

Vi tror videre at rette vedkommende kan ha ulik erfaringsbakgrunn for både å passe inn og lykkes godt. Aktuelle kandidater bør likevel kjenne seg igjen i flertallet av nedenstående punkter:

  • Høyere utdanning
  • Kjennskap til et av våre fagområder, fortrinnsvis Bygg, men også Elektro, VVS, VA
  • Kjennskap til Bygg- og anleggsbransjen i regionen
  • Ledererfaring og nok variert erfaring til å forstå og håndtere bredden av ansvarsområder
  • Forretningssans/ kommersiell teft
  • God på nettverk og relasjonsbygging
  • Operativ og selvgående

Det forventes at vedkommende vil være en positiv bidragsyter og en som utfordrer inn i et aktivt miljø med høyt kompetansenivå.

Hvorfor velge denne muligheten?

Vi tror rette vedkommende først og fremst motiveres av stillingens innhold, med alle dens utfordringer og muligheter. I tillegg vil vi fremheve følgende:

  • En helt sentral, bred og variert rolle i et veldrevet selskap med:

- God økonomi

- Høy kompetanse, kjent for å levere kvalitet

- Godt omdømme

  • Stor påvirkningskraft; muligheten til å sette kurs for utvikling videre

Det ovennevnte, i tillegg til et godt arbeidsmiljø og ambisjoner om vekst og utvikling, håper vi er attraktivt for vår nye leder.

Rett kandidat vil ha stor påvirkningsmulighet og gode utviklingsmuligheter internt. Hos oss gjør du en forskjell. I Sweco får du jobbe tett med de store totalentreprenørene, lokale byggentreprenører samt byggherrer som Statsbygg, Forsvarsbygg, Undervisningsbygg, Hafslund, Statnett og Avinor. For tiden er vi blant annet engasjert i prosjekter som ny fabrikk for BAMA, Haugesund sykehus, Aker sykehus og rehabilitering av Nationaltheatret. Du vil få rik anledning til å utvikle nye kunderelasjoner og sette i gang aktiviteter som kan gi nye oppdrag og større markedsandeler for kontoret vårt i Drammen og du vil samarbeid nært med andre ledere, spesielt i Oslo.

Besøksadresse: Tordenskiolds gate 26, 3044 Drammen

Ved spørsmål om stillingen, ta kontakt med Frode Bjørnæs, tlf. 958 24 529/ e-post frode@hartmarkexecutive.no eller Anne Cathrine Ringnes, tlf. 930 85 543/ e-post annecathrine@hartmarkexecutive.no

Søk stilling

Vis flere stillinger: