Johanneskirken er en nygotisk korskirke fra 1894 og har det største kirkerommet i Bergen med plass til 1250 personer. Nå blir kirken 3D-skannet og fotografert med drone i forkant av restraureringsarbeider.

T-2 Prosjekt Vest 3D-skanner Johanneskirken i Bergen

T-2 Prosjekt Vest har blitt tildelt kontrakten med å digitalisere Johanneskirken i Bergen.

Det er Akasia, på vegne av Bergen kirkelige fellesråd, som er oppdragsgiver, ifølge en pressemelding fra T2 Prosjekt.

Oppdraget består i å skanne hele kirken innvendig og utvendig med 3D laserskanner. Utvendig skal kirken også fotograferes med drone.

Akasia skal bruke bildene og skannet modell til eget bruk og for kontrahering av entreprenører i forbindelse med restaureringsarbeider. Det skal også lages en digital modell som kan lage grunnlag for å gi publikum mulighet for publikum der de kan oppleve kirken gjennom en digital modell på kirkens nettsider, heter det i pressemeldingen.

– Vi er glade for å få med oss kunnskapsrike leverandører med det beste utstyret når vi skal gjøre en slik digitalisering av kirken, sier Akaisias prosjektkoordintor Tove Helle Fredriksen.

T-2 Prosjekt jobber med prosjekt- og byggeledelse på alt fra verneverdige kjente bygg, til høyteknologiske logistikkbygg. Selskapet jobber mye med antikvarisk restaurering og har derfor satset mye på digital utvikling.

– Vi er veldig glade og ydmyke for dette oppdraget som Akasia har tildelt oss. Å få lov å digitalisere Johanneskirken, som er et landemerke i Bergen, er noe som gjør oss veldig stolte. Oppdraget passer oss veldig godt og er i tråd med vår strategi og satsing på digitalisering, sier daglig leder Alexander Strand i T-2 Vest.