Dag Arne Nilsen (t.v.) og Fredrik L. Høivik Nilsen (leder avdeling Sandefjord) blir nå en del av Håndverksgruppen AS. Foto: Håndverksgruppen

Håndverksgruppen kjøper Murmester Dag Arne Nilsen

Håndverksgruppen fortsetter å vokse gjennom oppkjøp av lokale og regionale håndverksbedrifter. Nå blir Murmester Dag Arne Nilsen AS en del av Håndverksgruppen.

I juli i fjor kjøpte oppkjøpsfondet FSN Capital V 30 av de 44 frittstående bedriftene i samarbeidskjeden Håndverksgruppen, og dannet det som skal være Norges største konsern innenfor maling, gulv, mur og flisarbeid. Siden har ytterligere 13 bedrifter blitt innlemmet i konsernet.

Fredag ble avtalen undertegnet, som gjør Tønsberg-firmaet Murmester Dag Arne Nilsen AS til det 44. håndverkselskapet som går inn i Håndverksgruppen. Konsernet har nå over 1.300 ansatte, fra Svalbard til Kristiansand, og passerer dermed en akkumulert omsetning, basert på 2020-tall, på over 1,8 milliarder kroner.

- For oss handler det om å bli en del av noe større, for å kunne vokse videre, og for å skape enda tryggere arbeidsplasser og rammebetingelser. Det var ikke vanskelig å overtale oss til å bli med på denne reisen, sier Dag Arne Nilsen i en pressemelding. Han startet selv murmesterfirmaet i 1986, og har i dag 70 ansatte i avdelingene i Tønsberg og Sandefjord. I fjor passerte selskapet 90 millioner kroner i omsetning.

- Murmester Dag Arne Nilsen AS passer utmerket i vår vekststrategi, som fokuserer på selskaper med en bunnsolid bedriftskultur, en sterk markedsposisjon og tydelig profil i sitt regionale marked, sier administrerende direktør Øyvind Emblem i Håndverksgruppen i meldingen.

- Vi er fortsatt sultne på sameierskap med solide, fremoverlente håndverksbedrifter i Vestfold-regionen, selskaper med gode, historiske røtter, sterk bedriftskultur og tydelig, lokalt fotfeste. Sammen skal vi endre en hel bransje, blant annet gjennom å styrke arbeidet med bærekraft og samfunnsansvar, sier Trond Tørdal, direktør for forretningsutvikling.

Kjøpesummen er konfidensiell mellom partene, men eierne i Murmester Dag Arne Nilsen AS reinvesterer en betydelig del av salgssummen og blir aksjonærer i Håndverksgruppen.