Vinnerne fra Eidskog ungdomsskole, fra venstre: Martine Alexandra Hassel Baardseth, Alfred Eines og Ragnar Lande. Foto: Mapei

Eidskog ungdomsskole vant Matteknekker'n 2021

Det var Eidskog ungdomsskole stakk av med seieren i den 16. utgaven av Matteknekker'n onsdag 17. mars.

Arrangementet gikk i år av stabelen digitalt. Matteknekker'n er en matematikkkonkurranse for 10. klasse i Kongsvingerregionen og arrangeres av Nord-Odal Ungdomsskole og Mapei.

– Gratulerer til et fantastisk dyktig vinnerlag fra Eidskog og gratulerer til elevene som har representert de åtte ungdomskolene i regionen. Vi er virkelig imponert. Dette var ikke lett, uttalte HR-sjef Frode Ek Skarnes hos Mapei etter at vinnerne var kåret.

– Ved å arrangere denne konkurransen i samarbeid med Nord Odal Ungdomsskole ønsker vi å inspirere ungdom til å legge vekt på realfag i skolehverdagen og vise og at det finnes mange spennende jobber for de som velger en utdannelse basert på realfag sier Ek Skarnes i en pressemelding.

– På de 16 årene Mapei har arrangert Matteknekker'n har rundt 1.600 tiendeklassinger blitt inspirert til å legge litt ekstra jobb ned i matematikk for å kunne delta i konkurransen. Rundt 500 har deltatt i selve konkurransen, og i år var det åtte skoler som stilte lag. Alle fikk tilsendt tidligere oppgavesett slik at de kunne utnevne et lag fra sin skole og øve frem mot konkurransen. Blant alle tiendeklassingene på Eidskog ungdomsskole ble Martine Alexandra Hassel Baardseth, Ragnar Lande og Alfred Eines plukket ut til å representere skolen. Det var ekstra artig for Eidskog at de stakk av med seieren for første gang, forteller Elin Ellingsen.

Finalen ble arrangert 17. mars, der Våler ungdomsskole tok andreplassen og Åsnes ungdomsskole kom på tredjeplass. Ingen av de tre lagene har vunnet tidligere. Vinnerlaget fikk en iPad hver, andreplass ble belønnet med et gavekort på 1.500 kroner hver og tredjeplass fikk et tilsvarende på 500 kroner hver.

Fra venstre: Fou-sjef i Mapei Thomas Beck, Stig Atle Bakke fra Stream Media AS, leder for Mapeiskolen Elin Ellingsen, administrerende direktør i Mapei AS Trond Hagerud, rektor ved Nord-Odal ungdomsskole Eva Oppi Trøftbråten og marketing Event & Messer i Mapei Silje Strandborg Lie. Foto: Mapei