Illustrasjon: Fortunen Arkitektur

Backe skal bygge ny idrettshall i Bergen

Backe Bergen har inngått samspillsavtale med Varegghallen AS om bygging av ny idrettshall i Bergen.

Backe Bergen signerte 17. mars samspillsavtale med Varegghallen AS om bygging av Varegghallen i Mulen øverst i Sandviken i Bergen, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Hallen har et totalareal på 9.500 kvadratmeter, fordelt på to etasjer med parkering, samt hall og garderober under bakken. På «taket» anlegges kunstgressbane, og hallen vil få et utvendig uttrykk som et parkområde med gjennomgående bruk av tre og naturstein. Prosjektet ligger i et ærverdig område av byen, og tett på vernede bygninger og parkanlegg. Dette krever stor oppmerksomhet fra entreprenøren i utførelsen, og hensynet til omgivelsene er satt øverst på agendaen.

- Vi valgte Backe Bergen som samarbeidspartner fordi de er en lokal entreprenør med erfaring i bygging av idrettsanlegg, sier Tor Børresen, som representerer idrettslaget Varegg i meldingen.

- Vi gleder oss til å videreutvikle denne spesielle idrettshallen som Varegg har jobbet med i mange år. Det er derfor et svært etterlengtet prosjekt, som vil gi bydelen Sandviken et løft for idretten, samtidig som parkeringskapasiteten og dermed trafikksikkerheten i Mulen forbedres. Reguleringsprosessen er inne i en sluttfase som vi følger tett. Parallelt med dette arbeider vi med rammesøknad, og vi tar sikte på å komme i gang med bygging av hallen i oktober, sier Arne Kleivdal, daglig leder i Backe Bergen.