Illustrasjonsfoto: GS Anlegg AS

32 mister jobben etter GS Anlegg-konkurs - roper varsko om dårlige priser og økt konfliktnivå

32 ansatte i GS Anlegg mister jobben etter at det tradisjonsrike selskapet GS Anlegg, tidligere Georg Stangeland AS, meldte oppbud mandag.

Leon Stangeland, daglig leder i GS Anlegg AS. Foto: GS Anlegg AS

Entreprenørselskapet i Sandnes har en historie som strekker seg helt tilbake tilbake til 1967, men nå er det slutt for GS Anlegg.

Det var Stavanger Aftenblad/E24 som meldte om konkursen først.

– Jeg er i utgangspunktet litt reservert med å si så mye, men den enkle forklaringen er at prisene er for dårlige og du klarer ikke få hjulene til å gå rundt i lengden, sier daglig leder Leon Stangeland i GS Anlegg til Byggeindustrien.

Han sier de har hatt mange oppdrag, men at inntjeningen har vært for lav.

– Vi blir presset i alle ender av våre kunder, både offentlige og private. Det kveruleres, holdes igjen penger og du får ikke betalt det du skal ha når du skal ha det. Dette gjelder både totalentreprenørene, fylker, stat og kommune, legger han til.

Stangeland sier gleden ved å jobbe i anleggsbransjen har forsvunnet med de stadige konfliktene. 

– Slik anleggsbransjen har utviklet seg, så sliter det etter hvert for mye på både helsa og på selskapet til at det er verdt å holde på videre. Det spiser deg opp innvendig. For meg er det slutt nå, sier Leon Stangeland.

– Du gir deg helt i anleggsbransjen?

– Skal jeg drive videre i denne bransjen, så blir det via andre som orker å ha med denne type oppdrag å gjøre, sier han.

Morselskapet Georg Stangeland AS er ikke konkurs. Maskinene som er plassert i morselskapet skal nå legges ut for salg i markedet.

Leon Stangeland sier han vil gjøre det han kan for å sikre at flest mulig av de som nå mister jobben for muligheter i andre bedrifter.

– Det er tungt å se 32 flotte ansatte miste jobbene sine. Jeg vil gjøre det som står i min makt for å hjelpe dem videre med jobber hos mine konkurrenter. De har vært tro mot meg og selskapet i 20-30 år, og det er klart jeg må bidra med det jeg kan. Jeg vet de vil gjøre en god jobb for noen andre, sier han.

Regnskapstallene viser ifølge Stavanger Aftenblad/E24 at GS Anlegg AS/Georg Stangeland AS har hatt noen vanskelige år.

I det siste kjente regnskapet, for 2019, kommer det fram at inntektene på 88,5 millioner kroner bare ga et resultat på 300.000 kroner før skatt.

Etter en omorganisering i 2019 ble maskiner og utstyr plassert i eierselskapet Georg Stangeland AS. Egenkapitalen i GS Anlegg AS var 2,2 millioner kroner ved årsskiftet 2019/2020.

– Regnskapet for 2020 er foreløpig ikke klart, sier Stangeland.