Averøy skole. Illustrasjon: Spinn Arkitekter AS

Betonmast bygger skole på Averøy

Betonmast, et datterselskap i AF Gruppen, er innstilt av Averøy kommune som entreprenør for bygging av Averøy barneskole på Averøy på Nordmøre i Møre og Romsdal.

Prosjektet skal gjennomføres som en samspillsentreprise, og byggekontrakten er forventet å bli på om lag 150 millioner norske kroner uten merverdiavgift, skriver entreprenøren i en pressemelding.

– Dette prosjektet ville vi ha. Prosjektet ligger i vår hjemkommune, og vi har hatt flere større utbygninger for kommunen tidligere. Samtidig visste vi at konkurransen var tøff, og vi la ned mye ressurser i å få til et godt og kostnadseffektivt bygg med gode kvaliteter, sier daglig leder Eskild Røsand i Betonmast Røsand i meldingen.

- Våre dyktige medarbeidere har sammen med ressurser i SPINN Arkitekter, Lo:Le Landskap og rådgiverne i COWI jobbet mye med kostnadseffektive og bærekraftige løsninger. Samarbeidet har vært meget godt, og alle involverte opplever at de har spilt hverandre gode. God kjemi i gruppen gir en positiv opplevelse for alle parter, samtidig som det gir gode løsninger for prosjektet som helhet, legger han til.

Den nye skolen er planlagt for 240 elever, og erstatter tre skoler. I tillegg vil gymsal, spesialrom og fellesarealer gi muligheter for sambruk og aktiviteter  utenom skoletid. Gjennom stort fokus på bærekraft og bruk av tre og energieffektive løsninger vil skolen oppnå passivhus-standard.

- Betonmast har betydelig kompetanse på både samspill og skoler, så dette prosjektet ser vi virkelig frem til å realisere sammen med Averøy kommune, sier konsernsjef Jørgen Evensen i Betonmast.

Samspillsavtalen ble signert i dag, mens kontrakt for totalentreprisen forventes signert i løpet av 2. kvartal 2021. Byggestart er beregnet til våren 2021, og skolen skal stå ferdig til sommeren/høsten 2022.