Prosjekteringsleder

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 8 100 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Stillingen inngår i Veidekke Infrastruktur, som driver landsdekkende anleggsvirksomhet med prosjekter innenfor vei, bane, kraftanlegg, industrianlegg og flyplasser for private og offentlige kunder. Selskapet er Norges største asfaltentreprenør og nest største produsent av pukk og grus. I tillegg har selskapet betydelig aktivitet innen drift og vedlikehold av det offentlige veinettet i hele landet. Årlig omsetning er på NOK 8,8 milliarder (2020), og virksomheten har ca. 2 300 ansatte, hvorav 1 400 fagarbeidere og 900 funksjonærer.

FirmaVeidekke Infrastruktur
FylkeOslo
Søknadsfrist18.04.2021

Vårt marked er i vekst og andelen av store krevende prosjekter er økende. Til dette trenger vi i anleggsvirksomheten å styrke oss innenfor prosjektering. Vi søker derfor nå etter en dyktig prosjekteringsleder med lang erfaring fra bransjen.

Stillingene inngår i enheten for Produksjon- og prosessledelse hvor vi har et kompetent fagmiljø av prosjekteringsledere. Vi har spennende prosjekter i hele landet, så det er viktig at du er innstilt på å jobbe ute på et av våre prosjekt. Det betyr at kontorsted vil variere og pendling vil være nødvendig.

Som prosjekteringsleder vil du på et av våre prosjekter ha ansvar for:

  • Lede prosjekteringsteamet og sørge for at prosjekteringsteamet er organisert riktig og har kompetanse til å gjennomføre prosjektet
  • Kontrahering av rådgivere og konsulenter
  • Planlegge prosjekteringsprosessen
  • Prosjekteringen er i henhold til kontrakt, inkludert funksjonelle, tekniske og kvalitative krav
  • Prosjekteringsgrunnlaget er innenfor prosjektets kalkyle og fremdriftsplan
  • Det prosjekteres på en lønnsom, sikker og produksjonsvennlig måte
  • Økonomisk oppfølging og rapportering for eget område
  • Bidra til å identifisere og følge opp prosjektets usikkerheter

Kvalifikasjoner

  • Relevant utdannelse fra høyskole/universitet
  • Minimum 10 års relevant arbeidserfaring
  • Prosjekteringserfaring fra Bygg og anlegg
  • God kunnskap om produksjonen for å sikre et byggbart prosjekteringsgrunnlag
  • Solid fagkunnskap: relevante lover, forskrifter, standarder og prosesskoden
  • Kjennskap til Lean og VDC i prosjekteringsprosessen
  • God forretnings- og strategisk forståelse
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne

Profil

For å få til gode prosjekter, handler mye av vårt arbeid om å kommunisere og formidle med mange ulike type mennesker. Vi er avhengig av hverandre i alt vi gjør, og vi må derfor samarbeide godt med andre og være sosialt smidig på alle nivåer i organisasjonen. Du må derfor kjenne deg godt igjen i dette. Samtidig må du like og dykke ned i detaljer og bryne deg på ulike komplekse problemstillinger. Det er derfor viktig at du er analytisk, strukturert og systematisk.

Et team består av mange fagområder og du må evne å se sammenheng mellom disse, og tørre å sette deg selv i førersetet for komme frem til en optimalisert løsning. Vi lærer alle av våre feil, og det har vi takhøyde for – hos oss ser vi på dette som en utviklingsmulighet, og du må derfor være ydmyk for tilbakemeldinger og samtidig tørre å gi tilbakemeldinger. Vi lever av prosjektbasert produksjon, med effektivitet og god kvalitet og du må være genuint interessert i å bidra godt for å få til dette.

Vi tilbyr

Om du blir vår nye prosjekteringsleder blir du en del av en bedrift som er uformell i sin omgangstone og har det gøy på jobben. Vi er løsningsorienterte, kompetente og har engasjement og vinnervilje.

Vi er opptatt av å utvikle våre ansatte videre. Dette gjøres mest og best ved å gjennomføre spennende prosjekter – i samspill med alle aktørene rundt oss. Vi er også gode på kurs og utvikling.

Vi har fine velferdsgoder som for eksempel egen bedriftshelsetjeneste, firmahytter og gode person- og pensjonsforsikringer. Som ansatt hos oss får du også mulighet for å bli medeier i selskapet i form av aksjekjøp. I dag eies faktisk nær 15% av aksjene i selskapet av ansatte, noe som er ganske unikt blant store selskaper i Norge.

Kontaktperson

Fredrik Svalestuen

Telefon 986 73 172

Søk stilling

Vis flere stillinger: