Gammel spillolje var godt synelig under bakken på tomten. Foto: PellerinGammel spillolje var godt synelig under bakken på tomten. Foto: Pellerin

Eiendomsutvikler vant ankesak om forurenset grunn under bensinstasjon

Lagmannsretten dømte i eiendomsselskapet Pellerins favør mot energiselskapet St1i ankesaken om en forurenset tomt i Tromsø.

Det skriver bladet Nordlys i en artikkel på sine nettsider.

Pellerin har utviklet Storgata 25 i Tromsø siden den gamle bensinstasjonen på tomten ble revet i 2014. Utbyggerne måtte ut med åtte millioner kroner for undersøkelser og sanering, og i oktober 2020 ble de tilkjent 8,1 millioner kroner i erstatning, pluss én million kroner i saksomkostninger fra driver av Shell-stasjonene i Norge, St1 i Nord-Troms tingrett.

St1 anket dommen, og 11. mars falt dommen i ankesaken i Hålogaland lagmannsrett.

Her forkaster Lagmannsretten anken, og St1 dømmes til å betale 8.123.891 kroner til Pellerin og utbyggingsselskapet Stg 25. Dette er samme beløp som tingretten tilkjente, heter det i dommen.

Administrerende direktør Eirik Espejord i Pellerin er godt fornøyd med lagmannsrettsdommen.

– Denne dommen var helt i samsvar med det vi har ment om saken. St1 mente de kun var ansvarlige for akkurat det området de hadde leid, men forurensing har en tendens til å spre seg, og da ble deres forhold til ansvar for snevert. Dette var også dommen klar på, sier Espejord til Byggeindustrien.