Spesialist Kvalitet Norge

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 8 100 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Stillingen inngår i Veidekke Infrastruktur, som driver landsdekkende anleggsvirksomhet med prosjekter innenfor vei, bane, kraftanlegg, industrianlegg og flyplasser for private og offentlige kunder. Selskapet er Norges største asfaltentreprenør og nest største produsent av pukk og grus. I tillegg har selskapet betydelig aktivitet innen drift og vedlikehold av det offentlige veinettet i hele landet. Årlig omsetning er på NOK 8,8 milliarder (2020), og virksomheten har ca. 2 300 ansatte, hvorav 1 400 fagarbeidere og 900 funksjonærer.

FirmaVeidekke Infrastruktur
FylkeOslo
Søknadsfrist07.04.2021

Veidekke Norge ønsker å styrke arbeidet med kvalitet og ledelsessystem og søker medarbeider til en spennende stilling som Spesialist i offentlige krav og godkjenninger. Kvalitet Norge er organisert inn under Veidekke Infrastruktur, men betjener både Veidekke Bygg og Veidekke Infrastruktur, som til sammen utgjør Veidekkes virksomhet i Norge.

Stillingen rapporterer til Kvalitetssjef Norge og inngår i et team på 6 personer. Arbeidssted vil fortrinnsvis være på Veidekkes hovedkontor på Skøyen i Oslo, men andre lokasjoner kan også være aktuelle. Har du et brennende ønske om å jobbe med struktur og systematikk innen kvalitet vil vi gjerne ha deg med på laget!

Arbeidsoppgaver

Plan- og bygningsloven står sentralt hos oss, og Veidekke innehar sentral godkjenning på flere områder. Veidekke har i tillegg til sentral godkjenning og ISO sertifiseringer andre bransjesertifiseringer som oppdateres årlig. Du vil ha ansvar for forvaltning og fornyelse av vår sentrale godkjenning og bransjesertifiseringer, og bidra til at Veidekkes godkjenninger forstås og brukes riktig. Veidekke deltar i prekvalifiseringsprosesser for ulike prosjekter, og du vil ha ansvar for å sammenstille og klargjøre kvalitetdokumentasjon på overordnet nivå.

Veidekke benytter blant annet revisjoner for å jobbe med forbedringer. Her vil du bidra som revisjonsleder i gjennomføring av revisjonsprogrammet og bruke resultatene til oppfølging av etterlevelse av krav og forbedring av ledelsessystemet.

Opplæring og rådgivning er en viktig del av jobben. Du vil være faglig støtte for prosjekter og enheter og bidra til forståelse og intern forpliktelse til etterlevelse av lover, forskrifter og krav.

Kvalifikasjoner

Vi ser helst at du har relevant høyere utdannelse, fortrinnsvis innen bygg/anlegg, juridiske fag relatert til plan- og bygningsloven eller kvalitetsledelse. Har du ikke den formelle utdanningen, men kan vise til god erfaring og resultater innen fagområdet oppfordrer vi også deg til å søke. Det er en fordel med sertifisering innen revisjonsledelse (ISO 19011), men ikke et krav.

Profil

Det er viktig at du har gode kunnskaper om prosessorienterte ledelsessystemer og ISO-standardene innen kvalitet (ISO 9001), men også at du kjenner oppbygning, innhold og krav i standardene for ytre miljø (ISO 14001) og arbeidsmiljø (ISO 45001). Du har spesialistkompetanse på plan- og bygningsloven med særlig vekt på byggesaksdelen og byggesaksforskriften. Videre er det viktig med god kjennskap til kravene til kvalitetssystem for prosjekter i bygg- og anleggsbransjen (ISO 10005 og ISO 10006), slik at du kan gi god støtte ut i driftsorganisasjonen.

Du er opptatt av struktur og orden, og er faktabasert og systematisk i din tilnærmingsmåte. Du må evne å tenke analytisk, ha høy faglig integritet og ha god praktisk og teoretisk forståelse. Videre er det viktig å være imøtekommende og kundeorientert, og samtidig tydelig i kommunikasjonen av krav og forventninger. Du behersker engelsk og norsk skriftlig og muntlig meget godt.

Hva kan vi tilby deg?

Vi gjennomfører ca. 500 prosjekter i året, har en solid industrivirksomhet, noe som gjør at du vil få gode muligheter til å ta i bruk kompetansen din på mange områder. Vi tilbyr deg stor frihet i arbeidshverdagen, noe som også innebærer et stort ansvar. Du blir en del av et team som både har det gøy på jobben og har høy prestasjonsevne. Vi forstår at sterke fagmiljøer gir nøkkelkompetanse som vi er avhengige av. Vi er et stort skandinavisk selskap hvor det er gode muligheter for å tre inn i andre roller etter behov. I Veidekke har vi også gode pensjons- og forsikringsordninger, og du vil sammen med alle andre kolleger få mulighet til å eie egen bedrift. I dag eier vi ca. 15 % av verdiene i selskapet, noe som er ganske unikt blant store selskaper i Norge.

Kontaktperson

Beate Lilleengen Bergan

Kvalitetssjef Norge

Telefon 412 23 181

Søk stilling

Vis flere stillinger: