Regjeringen vil ha flere studenter ut i praksis

Regjeringen vil ha flere studenter ut i praksis i løpet av studiene. Nå skal det legges til rette for bedre kontakt mellom studenter og arbeidsliv.

Det er i stortingsmeldingen «Utdanning for omstilling» at regjeringen legger fram sine vyer for å få til bedre og tettere kontakt mellom arbeidslivet og studentene.

Blant tiltakene er praksis i flere studier, flere delte stillinger mellom utdanningsinstitusjoner og arbeidslivet og mer aktive læringsformer som minner om arbeidslivet.

– Det er mye som fungerer bra med norsk høyere utdanning, men kontakt med arbeidslivet er noe vi må bli bedre på, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding.

Målet er at flere studenter skal få praksis i løpet av studiene, og at praksis i arbeidslivet ikke kun skal være forbeholdt studenter i praktisk orienterte fag.

– Det burde være like selvfølgelig at en historiestudent fikk prøve seg i arbeidslivet underveis i studiet, sier Asheim.

Norsk studentorganisasjon (NSO) mener at det er mye bra i meldingen.

– Det er mange gode tiltak i meldingen som vil øke arbeidslivsrelevansen og heve kvaliteten i utdanningene på norske universiteter og høyskoler. Studentaktive undervisningsformer er mer ressurskrevende enn klassiske forelesninger. Nå må det følges opp med midler til institusjonene så det faktisk kan gjennomføres, sier NSO-nestleder Felipe Garcia.

Stortingsmeldingen blir lagt fram kommende mandag og skal etter planen behandles av Stortinget før sommeren.