Bygger ny skole i Våler kommune

Våler kommune skal bygge nye Våler ungdomsskole og utvide Kirkebygden barneskole i samme område. De har tatt med seg WSP som samarbeidspartner for utviklingen.

Ill. WSP

Dagens bygningsmasse består av en rekke byggetrinn fra 1957 frem til 2015, og siste utbygging var på barneskolen som i dag ligger for seg selv.

- Kapasiteten er sprengt allerede fem år etter siste byggetrinn, og byggene fremstår i forskjellig forfatning, heter det i en pressemelding.

- En viktig del av arbeidet innledningsvis blir en faglig kartlegging av det enkelte byggetrinns tekniske tilstand. En eksisterende tilstandsanalyse og mulighetsstudie skal kvalitetssikres av WSP. Tilstandsrapport som lages på bakgrunn av dette vil danne grunnlag for å vurdere hva som skal rives eller bevares og eventuelt rehabiliteres for å gi plass til annen virksomhet som kommunen kan trenge arealer til, sier Bent Melleby, kommunalsjef for miljø og teknikk i Våler kommune, i meldingen.

Den nye skolen skal bygges for å ivareta fremtidens behov, med hensyn til pedagogiske og tekniske utviklingsmuligheter. WSP er inne i prosjektet med prosjekteringsgruppeleder, rådgivende ingeniører, pedagogiske rådgivere og rådgivere innen miljø. BAS arkitekter og Grindaker landskapsarkitekter er med som samarbeidspartnere.

- Pedagogikken og læringsmetodene som blir stadig viktigere fremover vil danne grunnlag for utformingen av skolen. Skolen skal tilrettelegges teknisk og arealmessig så den enklest mulig kan tilpasses fremtidige behov for endrede læringsmetoder, forteller Ove Morten Bergane, divisjonsleder i WSP Norge.