Foto: Crane Norway Group

Stangeland Gruppen og BMS i Danmark danner felles kranselskap i Norge

Stangeland Gruppen i Stavanger og BMS i Danmark går sammen for å danne et stort felleseid kranselskap i Norge.

Under forutsetning av konkurransetilsynets godkjenning inngikk Stangeland Gruppen og Kranringen Holding AS mandag en intensjonsavtale om, at Kranringen Holding AS selger sine kranaktiviteter i Norge - som i mange år har gått under Kranringen-navnet – til Crane Norway Group AS i Stavanger. Samtidig kjøper Kranringen Holding AS seg inn som 50 prosent eier sammen med Stangeland Gruppen i Crane Norway Group AS.

Kranringen Holding er eid av BMS i Danmark, som igjen er eid av Enggaard familien i Aalborg.

– På denne måten er det to sterke familieeide virksomheter, med mange års erfaringer fra entreprenør- og kranbransjen, som går sammen om å drive kran- og spesialtransportvirksomhet i Norge, heter det i en feles pressemelding.

Kranringen AS har gjennom mange tiår drevet kranforretning med base i Skien. I tillegg til hovedkontoret i Skien har Kranringen også avdelinger i Sandefjord, Bergen, Oslo og Førde. Selskapet har dessuten eierandeler i Kranentreprenøren AS i Oslo og Taklift AS i Skien. Disse eierandelene er også en del av transaksjonen.

Selskapene vil bli drevet videre under deres eksisterende navn, og ledelse og medarbeidere vil fortsette som tidligere.

– De vil med dette fremover kunne dra fordel av, å være en del av Crane Norway Groups landsdekkende nettverk. Hele Crane Norway Group vil samtidig kunne dra fordel av å være en del av Skandinavias største kranvirksomhet, BMS. BMS driver dessuten kranvirksomhet i Danmark og Sverige, i tillegg til at man gjennom BMS Heavy Cranes A/S utfører kranoperasjoner i forbindelse med opsetting og håndtering av vindmøller, både onshore og offshore, i hele verden, skriver selskapene.