Ruud til Norconsult

Alberte Ruud (48) begynner i Norconsults planavdeling i Sandvika som seniorrådgiver på faggruppe mobilitet og samfunn. Hun tiltrer stillingen 8. mars.

Alberte Ruud. Foto: Henriette Erken Busterud

Hun er utdannet sosiolog og har mange års erfaring både som forsker, konsulent og fra det offentlige. De siste årene har hun jobbet som fagdirektør i Statens vegvesen, Vegdirektoratet, med ansvar for byvekstavtaler og strategier som grunnlag for Nasjonal transportplan (NTP), skriver Norconsult i en pressemelding.

– Alberte vil tilføre oss ny og viktig kompetanse som blir særlig verdifull i oppdrag med transportanalyser og utredninger, både på strategisk nivå og i problemstillinger av lokal og regional art. Hun har jobbet i skjæringspunktet mellom fag og politikk, og denne erfaringen vil særlig styrke Norconsult i prosjekter med komplekse interessentkart og som krever helhetlig samfunnsforståelse, sier Edel Hovland Nordang, avdelingsleder Plan i Norconsult.

– Etter åtte spennende år i forvaltningen som seniorrådgiver og fagdirektør i Vegdirektoratet, ser jeg frem til å jobbe faglig og analytisk med flere ulike temaer innen transport. Norconsults fagmiljø er stort og kompetent, noe jeg har erfart både gjennom samarbeidsprosjekter fra min tid som utreder i Urbanet Analyse, og fra kundesiden i Vegvesenet. Jeg ser en spennende mulighet i å koble konkret planlegging med et strategisk perspektiv. Arbeidsmiljø er også viktig for mitt valg, og det er et pluss at jeg kun har positive erfaringer med de jeg har samarbeidet med tidligere, sier Ruud i meldingen.