Storgaten Terrasse

Prosjektleder Dennis Johansson i Asker Entreprenør er godt fornøyd med gjennomføringen av Storgaten Terrasse.

Like ved Randsfjorden i Jevnaker i Viken har Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør overlevert et moderne leilighetsbygg med høy kvalitet og flott utsikt.

Fakta

Sted: Jevnaker kommune

Prosjekttype: Nybygg Bolig

Bruttoareal: 2.500 kvadratmeter

Byggherre: Lafton Bolig

Totalentreprenør: Asker Entreprenør

Kontraktsum eks. mva.: 37 millioner kroner

ARK: Siv. ark. Einar Martin Lundstad

Rådgivere: RIB: Will Arentz l RIV: Loe VVS Prosjekt l RIE: Br. Helgesen l RIBr: Firesafe

Underentreprenører og leverandører: Grunn- og utomhus: Åsmund Pettersen & Sønn l Branntetting: Firesafe lBetongelementer: Spenncon l Takkonstruksjon: Lett-Tak l Blikkenslager: Ringerike Tak og Blikk l Taktekking: Rune Edvardsen l Flis: Oppgrader l Flisleverandør: Flisekompaniet Hønefoss l Gulvstøp: Gulvspesialisten l Rørlegger: Randsfjord Rørservice lVentilasjon: Energima l Elektro: Br. Helgesen l Maler: Leif Ivar Malerservice l Parkett: Norgesgulv l Trapper/rekkverk: Br. Midthaug l Dører: Daloc l Vinduer: Norgesvinduet l Kjøkken og bad: Studio Sigdal l Byggevarer: Optimera l Fasadeplater: Cembrit

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Storgaten Terrasse ligger sentralt plassert i Jevnaker helt nederst i Randsfjorden. På oversiden av bygget går hovedgaten gjennom kommunesentret, og på nedsiden strekker Innsjøen seg langt inn i landskapet.

Her kan beboerne av de 13 nye leilighetene nyte godt av en lettvint og behagelig leilighetstilværelse, sentral plassering i tettstedet og en flott utsikt over vannet, selv fra første etasje.

– Selv om vi ligger på bakkeplan når man kommer inn fra gaten her, ligger leiligheten egentlig to etasjer over bakken, siden vi har to etasjes parkering under oss, forklarer prosjektleder Dennis Johansson i totalentreprenør Asker Entreprenør når han tar imot Byggeindustrien i det nye leilighetsbygget.

Den Ø.M. Fjeld-eide entreprenøren har fundamentert bygget på betongpeler med plasstøpt betongsåle og prefabrikkerte betongelementer fra sålen og opp to kjelleretasjer og fem etasjer over bakkeplan. I tillegg til 13 leiligheter er det også etablert et 50 kvadratmeter stort næringsareal i første etasje ut mot Storgaten.

Bygget er kledd i trepanel og Cembrit-fasadeplater i lune og varme farger.

Plasseringen av bygningen bringer mange kvaliteter til beboerne, men den har ikke bare gjort det enkelt for entreprenøren å komme i mål med boligprosjektet.

Utfordrende tomt

Entreprenøren startet arbeidet på Storgaten Terrasse i november 2019, med omfattende grave- og grunnarbeider. Grunnforholdene i Jevnaker er utfordrende, og den lokalkjente entreprenøren visste allerede hva de gikk til, men selv Johansson ble overrasket over hvor dårlig grunnen var på tomten.

– Vi hadde et forprosjekt som ga oss en idé om hva vi kunne forvente, men det var enda verre enn vi trodde på forhånd. Det er mellom 20 og 40 meter ned til faste morenemasser her, og over det er det suppe. Hele prosjektet måtte peles, og vi måtte også spunte deler av tomten for å sikre oss mot at noe skulle rase ut, forteller Johansson.

Storgaten Terrasse har et lite fotavtrykk, og entreprenøren har heller ikke hatt stort mer enn den trange tomten å jobbe på. Boligbygget ligger helt inntil et nabobygg som også har fått tilgang til alle etasjer, slik at beboerne i det gamle bygget også kan få glede av heisen i Storgaten Terrasse.

Begge byggene ligger helt inntil handlegaten Storgaten, som går gjennom Jevnaker.

– Vi har hatt en ekstremt liten byggeplass, og det har vært en utfordring. Med begrenset rigg- og lagringsplass har vi vært helt avhengige av å få inn leveransene våre akkurat når vi har trengt dem, så det har vært høye krav til logistikken, forteller prosjektlederen.

Det har ikke vært riggplass til å verken ha store lastebiler eller tårnkran stående på byggeplassen. Store leveranser og monteringsjobber har blitt løst med mobilkran og innheisede varebiler.

Null skadefravær

Asker Entreprenør har på det meste hatt opp mot 25 mann i sving på prosjektet, og har hatt omtrent ett år fra start på råbyggsfasen i februar 2020 til overlevering i februar 2021. Prosjektet har ikke hatt noen skader med fravær.

– Det er vi selvfølgelig godt fornøyde med. På HMS-siden har koronaviruset også preget arbeidet, men vi har heldigvis ikke fått noen utfordringer med verken arbeidere i karantene eller leveranser stoppet på grunn av pandemien. Vi har lagt inn ekstra renhold og oppdelte spisepauser for å holde distanse på brakka. Alt i alt har vi vært heldige, sier Johansson.

Godt fornøyde

Prosjektlederen forteller han også godt fornøyd med prosjektet som helhet.

– Gitt de forutsetningene vi hadde her med vanskelige grunnforhold og plassbehov på tomten, er vi godt fornøyde. Byggherre har sagt seg fornøyd, og vi oppfatter at de som har flyttet inn, også er fornøyde. Samarbeidet med både byggherre og underentreprenørene våre har vært bra, og vi har levert et godt produkt. Byggherre har beskrevet god standard i dette bygget, og det har vi levert. Det er det som er jobben vår, og her mener vi at vi har fått det godt til, sier Johansson.

Daglig leder Sindre Lafton i byggherre Lafton Bolig er også godt fornøyd med samarbeidet med Asker Entreprenør på Storgaten Terrasse.

– Ja, vi er veldig fornøyde med Asker Entreprenør. Det har vært helt knirkefritt, sier han.

Lafton sier seg også godt fornøyd med prosjektet, selv om han innrømmer at de gjerne skulle sett større interesse fra boligmarkedet.

– Jevnaker er nok et litt tregt marked, men vi skal ikke klage for fælt. De som har kjøpt bolig i Storgaten Terrasse er i alle fall veldig fornøyde. Det er et flott bygg med bra kvaliteter. De har fått store, fine terrasser og en fin beliggenhet ved Randsfjorden, de har vannbåren varme og gode løsninger på både kjøkken og bad. Det har blitt et veldig fint bygg, konkluderer Lafton.


Flere prosjekter