NAV-direktør Hans Christian Holte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nav: 6.500 flere arbeidssøkere i februar

Ved utgangen av februar er det registrert 207.900 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav. Det er 6.500 flere enn i januar.

– Hele økningen i antallet arbeidssøkere den siste måneden har kommet i Viken, Vestland og Oslo, og må ses i sammenheng med smitteutbruddene vi har hatt i disse områdene, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

I alt 207.900 arbeidssøkere var ved utgangen av februar registrert som helt ledige, delvis ledige eller som arbeidssøker på tiltak hos Nav. Det utgjør 7,3 prosent av arbeidsstyrken.

Økning skylder flere permitteringer

120.500 personer var registrert som helt ledige ved utgangen av februar, noe som utgjør 4,3 prosent av arbeidsstyrken.

37.800 av de helt ledige er permitterte, mens det samme gjelder for 35.300 av de delvis ledige. De permitterte utgjør nå til sammen 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

Antallet permitterte har gått opp med 6.500 siden januar. Økningen i antallet arbeidssøkere siste måned skyldes dermed flere permitterte, og i all hovedsak flere delvis permitterte.

Ifølge Holte har det med unntak av Viken, Vestland og Oslo samlet vært en liten nedgang i antallet arbeidssøkere den siste måneden.

Høyest andel ledige i Oslo

– De permitterte utgjør 46 prosent av alle som er helt eller delvis arbeidsledig i Oslo, og koronatiltakene har derfor en stor innvirkning på ledigheten i byen vår. En gradvis gjenåpning av Oslo vil etter hvert gi en nedgang i ledigheten, når flere permitterte kan vende tilbake til jobbene sine, sier direktør Sonja Skinnarland i Nav Oslo.

Oslo er fylket med den høyeste andelen helt og delvis arbeidsledige. Ved utgangen av februar er 6,4 prosent av arbeidsstyrken helt ledige, mens 3,0 prosent er delvis ledige. Tilsvarende tall for landet er 4,3 og 2,5 prosent.

Samtidig øker antallet stillinger som lyses ut i Oslo. I februar ble det lyst ut 9.538 stillinger, som er en økning på 19 prosent sammenlignet med februar 2020.

Den siste måneden ble det utlyst flest stillinger innen helse, pleie og omsorg med drøyt 1.700 stillinger, etterfulgt av drøyt 1.600 stillinger innen ingeniør- og ikt-fag.