Illustrasjonsfoto.

NFF vil trigge injeksjonsinteressen med podkastserie

Norsk forening for fjellsprengningsteknikk (NFF) kaster seg på podkastbølgen og vil de kommende månedene lage i alt åtte podkastepisoder med injeksjon som tema.

– Det er NFF og Tekna som står bak initiativet, og den første podkasten kan nå lastes ned fra NFF sine nettsider, opplyser Sintef-professor Eivind Grøv, som er en av flere som vil bidra med injeksjonskompetanse i podkastserien.

Ideen til å lage en egen serie podkaster med injeksjon som tematikk, dukket opp da NFF måtte avlyse kurset «fremtidens injeksjonsprosedyrer», som i utgangspunktet skulle gått av stabelen under Kursdagene 2020. Nå er injeksjonskurset flyttet til 8. - 9. september i år, og frem mot det ønsker NFF å trigge injeksjonsinteressen ved å sette søkelyset på temaet gjennom åtte podkastepisoder.

Sintef-professor Eivind Grøv.

– Tanken er at podkastserien skal være med på å promotere kurset om fremtidens injeksjonsprosedyrer, og vi håper de vil trigge interessen for injeksjonsfaget, sier Grøv.

Han forteller at en viktig målsetting med høstens injeksjonskurs er å etablere en bransjepraksis for hvordan injeksjonsarbeid skal utføres i fremtiden.

– Målsettingen med kurset er å komme frem til noe bransjen kan stå bak i fremtiden. Da må vi få alle meninger og erfaringer opp på bordet, og det skal vi gjøre ved å kjøre et kurs som legger opp til mer gruppearbeid og samtaler, og ikke bare foredrag, sier han.

Men før injeksjonskurset vil det altså bli mulig og å lytte til podkastserien der de viktigste problemstillingene i injeksjonsbransjen vil bli tatt opp.

Første episode, som nå ligger ute, ble spilt inn med Ola Woldmo, Knut Garshol og Eivind Grøv. De tre bransjeveteranene tar blant annet for seg den norske berginjeksjonshistorikken. Senere i podkastserien er det planlagt episoder med overskrifter som « forstår bransjen viktigheten av riktig bruk av injeksjonsmidler?», «hvordan påvirkes injeksjonsarbeidene av kontrakt og oppgjørsform», «høytrykksinjeksjon» og «krav til utstyr og HMS».

Ifølge Grøv legger de opp til at hver episode vil ha en ekstern gjest, samt en representant fra kurskomiteen, i tillegg til den som skal lede podkastepisoden.

– Den første podkasten ble på 45 minutter, og ble muligens litt lang, men sånn er det når tre eldre menn har mye å fortelle, sier Grøv og ler.

– Målsettingen er at episodene skal vare rundt 20 minutter, avslutter han.