Regionleder i Bonava, Matilda Vinje, tok det første spadestikket i prosjektet på Ensjø i Oslo. Foto: Bonava

Bonava og SV Betong i gang med boligprosjekt på Ensjø

Boligutvikleren Bonava og totalentreprenøren SV Betong er i gang med grunnarbeidene på Ensjø-prosjektet Kongsløkken denne uken. Totalt er det planlagt 127 nye leiligheter.

– Kongsløkken betyr mye for oss i Bonava. Det er vårt første boligprosjekt i Oslo. Nå har vi lenge sett på boligtegningene fra Dyrvik Arkitekter AS som bygger sine idéer på tradisjonsrik nordisk arkitektur, sier regionleder i Bonava Østlandet, Matilda Vinje, i en pressemelding.

Det er rogalandsselskapet SV Betong som har fått totalentreprisen i prosjektet.

 – Vi hadde en grundig prosess med å finne en totalentreprenør som vi kunne stole 100 prosent på. SV Betong er en solid og profesjonell aktør, som har sterkt søkelys på HMS og kundefokus. Vi gleder oss til å samarbeide med dem – hele veien til de første kundene flytter inn i første kvartal 2023, sier Vinje.

– Vi er stolt og ydmyk for at Bonava gav oss jobben med å bygge opp Kongsløkken, sier SV Betongs leder i Øst, Bjørn Mikalsen om kontrakten.

Ifølge Mikalsen er totalentreprisen rekordstor for selskapet på Østlandet.

– Verken vi eller Bonava oppgir kontraktsum for jobben, men oppdraget har stor betydning for SV Betong som selskap vår posisjon i markedet på Østlandet. Derfor er vi selvsagt veldig glade for kontrakten, som trygger mange arbeidsplasser, og ikke minst er en faglig «fjær i hatten» for vårt selskap, sier Mikalsen.

På det meste skal 110-120 fagfolk under SV Betongs ledelse jobbe på Kongsløkken de neste to årene.