Pål Erichsen (til venstre) overrekker prisen til Jan Lien. Foto: Optimera

Alloc årets leverandør til Optimera i 2020

Alloc har gjennom mange år samarbeidet tett med Optimeras byggevarehus og selgere. Det har gitt en betydelig vekst og førte selskapet til topps som årets leverandør til Optimera i 2020.

Det årlige Optimera-arrangementet Opptur fikk en helt annen form i 2021 grunnet koronakrisen. Arrangementet for Optimera Proff, Montér og Hansmark ble flyttet fra storsal til nett, hvor vinneren ble utropt i studio.

Selve overrekkelsen av prisen ble utført onsdag 17. februar ved Optimeras hovedkontor i Østre Akers vei på Grorud.

– Alloc har en tydelig profil i markedet og evne til å jobbe tett med Optimera i alle deler av organisasjonen. Leverandøren er spesielt god på å følge opp butikker og jobbe målrettet sammen med selgerne våre, sier Pål Erichsen, direktør for kategori i Optimera, i en pressemelding.

– Dette er egenskaper som i seg selv er veldig verdifulle for oss i arbeidet med å ivareta gjør det selv-markedet, håndverkere, byggmestere, boligprodusenter og våre øvrige kunder. Som en naturlig konsekvens, har innsatsen til Alloc også bidratt til en betydelig vekst utover markedsveksten i 2020, sier Erichsen videre.

Ti leverandører ble stemt frem av medarbeidere på salg og drift i Optimera. Digitalisering, logistikk og miljø er sentrale satsingsområder for selskapet som blant annet gjorde et omfattende arbeid på Miljøfyrtårn-sertifisering i 2020. Kandidatenes bidrag på miljø-området er også tatt med i betraktning ved kåringen. Alloc har som uttalt mål å redusere påvirkningen på miljøet og vokse på en bærekraftig måte.

– Vi jobber for å inspirere og glede kundene våre. Nærhet til både forbrukere og proffkunder er derfor veldig sentralt for oss. I Optimeras ulike markedskanaler opplever vi høy interesse for å kommunisere på kundenes premisser, inkludert å følge opp trender med konkrete produkter i byggevarehusene. Dette er inspirerende. At det holdt helt til topps til årets leverandør er veldig motiverende for vårt videre arbeid, sier salgsdirektør Jan Lien i Alloc i meldingen.

Disse mottok priser under Optimera Opptur 2021:
* Årets Montér 2020 ble Montér Randaberg for å ha opparbeidet seg en betydelig markedsandel i sitt lokalområde med tilhørende god utvikling i sentrale nøkkeltall.

* Årets Optimera Proff-lag 2020 ble Proff Agder som vokser i alle kundegrupper, spesielt hos byggmestere og regionale entreprenører. Kan vise til solid vekst og oppfølging av kundene med høy uteaktivitet.

* Årets selger 2020 ble Vegard Hvidevoll som er tilknyttet Montér Stord og Optimera Proff i Haugesund. Hvidevoll kan vise til gode tall som reflekterer god kundeservice overfor den sentrale kundegruppen små og store byggmestere.

* Best på Optimeras egne merkevarer ble for 2020 Montér Åsane.

* Montér Forus vant prisen for årets Kjøkken- garderobe- og bad- avdeling.

* Årets beste Montér Byggservice 2020 ble Montér Finnsnes.

* Årets logistikkanlegg 2020 ble Logistikk Rige for solid nøkkeltallsutvikling inkludert på kostnadssiden.

* Årets leverandør 2020 ble Alloc for mange års nært og godt samarbeid som har gitt betydelig vekst utover markedsveksten.