To nye logistikkbygg er under oppføring på Gardermoen.

En god avslutning på 2020 for Olav Thon

Olav Thon Eiendomsselskap oppnådde et resultat før skatter i fjerde kvartal på 2.194 millioner kroner.

Etter et godt fjerde kvartal oppnådde Olav Thon Eiendomsselskap et resultat før skatter på 344 millioner kroner i 2020, en nedgang fra 2,3 milliarder kroner i 2019, skriver selskapet i en pressemelding.

– I forhold til 2019 er resultatnedgangen på rundt 2 milliarder kroner, men det aller meste av nedgangen forklares med nedjusterte markedsverdier på eiendomsporteføljen og på fastrenteavtaler, som i liten grad påvirkes av selskapet. Korrigert for dette er resultatet for 2020 omtrent på linje med 2019, noe vi er godt fornøyde med i et svært krevende unntaksår både for konsernet og konsernets leietakere, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre i meldingen.

I tråd med den gradvise gjenåpningen av samfunnet i andre halvår bedret konsernets resultat seg, og verdien av eiendomsporteføljen økte i fjerde kvartal med 1.322 millioner kroner.

– Operasjonelt har det vært fokus på kostnadskontroll og driftsoptimalisering, noe som har bidratt til at konsernet fortsatt er svært solid, og kan vise operasjonelle resultater på nivå med fjoråret - på tross av pandemien, sier Sperre.

 På grunn av smitteverntiltak som nå rammer konsernets virksomhet i form av stengte kjøpesentre i enkelte kommuner, foreslår styret at det foreløpig ikke utbetales utbytte for 2020. Styret vil be om fullmakt til å kunne utbetale utbytte på et senere tidspunkt.

I fjerde kvartal var konsernets investeringer 339 millioner kroner, mens samlede investeringer i 2020 var 915 millioner kroner.

Konsernet har økt sin eierandel i kjøpesentereiendommen Amfi Larvik fra 50 til 100 prosent. Det er også flere større eiendomsprosjekter under oppføring, blant annet to logistikkbygg på Gardermoen og et boligbygg i Arnljot Gellines vei 1 i Oslo.