Eplegården Atrium i Drammen. Illustrasjon: JM

JM måtte stenge byggeplass etter smitteutbrudd

Sist søndag stengte JM ned hele byggeplassen på Eplegården Atrium i Drammen. Per onsdag kveld hadde 28 arbeidere på prosjektet fått påvist smitte.

Det skriver VG i en artikkel på sine nettsider.

22. januar i år hadde JM registrert ti tilfeller av positive koronatester blant arbeidere på Eplegården-utbyggingen. 18 personer ble satt i karantene etter at smitten ble oppdaget, men ingen av disse testet positivt for koronaviruset. Onsdag 27. januar ble fire nye arbeidere satt i karantene etter at en rørlegger på prosjektet fikk påvist viruset, og da enda en positiv koronatest ble levert søndag, valgte entreprenøren å stenge hele byggeplassen i Drammen.

– I samarbeid med smitteoverlegen i Drammen bestemte vi oss for å stenge byggeplassen, og alle som hadde vært innom, ble satt i karantene med beskjed om å teste seg. Planen er å starte opp igjen mandag 8. februar etter en uke med nedstenging, sier kommunikasjonsdirektør Kjell Kvarekvål i JM til Byggeindustrien.

Kvarekvål forteller at totalt 111 personer har vært innom byggeplassen i løpet av de 14 siste dagene før nedstengingen.

– Vi gikk ut med informasjon til kundene våre i går. Vi taper en uke med produksjon på grunn av nedstengingen, og det var i utgangspunktet også noen som var i karantene. Dette får naturligvis konsekvenser for produktiviteten i prosjektet, men vi skal gjøre alt vi kan for å hente oss inn igjen. Vi mener likevel at det var riktig valg å stenge byggeplassen for å få kontroll på smittespredningen, sier Kvarekvål.

Kommunikasjonsdirektøren forteller at JM har fulgt myndighetenes råd og hatt rutiner for å forhindre virussmitte i prosjektet.

– Vi har spist på skift, hatt godt renhold, stengt felleskjøleskapene på brakken og anbefalt munnbind dersom man ikke kan opprettholde to meters avstand til hverandre. Der hvor det har vært mulig, har vi bedt funksjonærene jobbe hjemmefra. Ved oppstart igjen vil også brakken for skifting være stengt for å eliminere mulige kontaktflater, forteller Kvarekvål.

Hus 58 og 60 i Eplegården Atrium har planlagt ferdigstillelse mellom juni og september i år.