Foto: Ørjan Bertelsen / Peab

Sterkt 2020 for Peab

Både omsetningen og bunnlinjen i Peab-konsernet la på seg i 2020 sammenlignet med året før.

− Til tross for at fjoråret ble dramatisk i verden, viser årsresultatet en sterk utvikling for Peab, sier Jesper Göransson, administrerende direktør og konsernsjef i Peab i en pressemelding.

- Ordreinngangen var stabil, og vi forbedret vår finansielle posisjon som følge av en sterk kontantstrøm. Både oppkjøpet av YITs asfalt-, pukk- og grusvirksomhet og utdelingen og børsnoteringen av det tidligere heleide datterselskapet Annehem Fastigheter, bidro til et høyt resultat og til å tydeliggjøre vår kjernevirksomhet, legger han til.

Omsetningen økte fra 55,3 milliarder svenske kroner i 2019 til 57,4 milliarder svenske kroner i 2020.

Driftsresultat endte på 3.541 millioner svenske kroner mot 2.610 millioner svenske kroner i 2019. Det ga en driftsmargin på 6,2 prosent, tar man vekk effekt av utskillelsen av Annehem Fastigheter blir marginen 4,5 prosent.

Peab rapporterer ikke egne tall for Norge, men i årsrapporten skriver man blant annet at det har vært en omsetningsvekst i den norske byggvirksomheten. Om markedet fremover her til lands så tror Peab at boligbyggingen vil holde seg på dagens nivå, øvrig byggvirksomhet vil falle litt, mens anleggsmarkedet vil vokse.