I uke 51 startet det forberedende arbeidet på tomten for nytt fellessykehus for Nordmøre og Romsdal, på Hjelset utenfor Molde. Det er Skanska med sine underleverandører som har avtale på dette, og arbeidet består blant annet av etablering av anleggsveier, parkeringsplasser, infrastruktur, samt klargjøring for kontorrigg og boligrigg. Foto: Svanhild Blakstad

Anbefaler å dele opp Molde-sykehuset i flere entrepriser

Prosjektstyret for det nye Sykehuset Nordmøre og Romsdal (SNR) har anbefalt styret i Helse Møre og Romsdal (HMR) til å dele opp prosjektet i flere entrepriser.

I forrige uke ble det klart at Skanskas kontrakt for bygging av det nye akuttsykehuset på Hjelset i Molde vil bli kansellert. Dermed skal prosjektet ut i markedet for tredje gang, men denne gangen har prosjektstyret anbefalt helseforetaket å dele opp prosjektet.

I en pressemelding tirsdag kveld melder administrerende direktør Øyvind Bakke i Helse Møre og Romsdal at dersom styret godtar prosjektstyrets innstilling, så vil tilbudskonkurransene for prosjektering og arkitekttjenester bli lyst ut allerede neste uke. Planen nå er å dele opp prosjektet i flere totalentrepriser.

- Prosjektstyret for SNR har vurdert at en oppdeling av prosjektet vil legge til rette for bedre og bredere konkurranse i markedet, enn om vi hadde valgt en ny totalentreprise for hele prosjektet. Jeg er veldig glad for at prosjektet har lagt opp til en offensiv og realistisk fremdriftsplan for utlysing og gjennomføring av nye konkurranser, sier Bakke.

I meldingen understreker prosjektstyret at det er løsningene fra samhandlingsfasen, med de funksjoner og kapasitet som allerede er vedtatt, som ligger til grunn for det videre arbeidet.

De neste seks ukene er planen å lyse ut følgende konkurranser:

  • Prosjektering: Konkurranse blir lyst ut snarest. Oppstart i mai
  • Arkitekt: Konkurranse ut snarest. Oppstart i mai
  • Grunnarbeid: Konkurranse ut medio februar. Byggestart tidlig i juni.
  • Fundament, råbygg og tett bygg: Konkurranse ut i slutten av februar, oppstart mot slutten av august.
  • Teknisk bygg: Konkurranse ut i slutten av februar, oppstart mot slutten av august
  • Boligrigg: Konkurranse ut tidlig i mars, oppstart i midten av august

- Dersom styret stiller seg bak kontraheringsplanen innebærer det byggestart for akuttsykehuset i juni i år. Vi har foreløpig lagt en plan som gjør det mulig å kontrahere to tredjedeler av alle entrepriser for akuttsykehuset innen utgangen av 2021. I gjennomføringen av de første konkurransene tar HMR forbehold om godkjenning av utvidet låneramme fra Helse Midt-Norge, sier leder for prosjektstyret, Heidi Nilsen i pressemeldingen.