Bak f.v. Egil Skalle, HMS-leder, og Astri Thuesen, direktør HMS og kvalitet Foran f.v. Camilla Tjørhom, HMS-koordinator og Ingvild Storås, adm. dir. i Baneservice AS. Foto: Baneservice

Baneservice ISO 14001-sertifisert

6. januar fikk Baneservice ISO 14001-sertifisering.

- Denne sertifiseringen viser at Baneservice tar miljø på alvor, og at vi ønsker å være blant de ledende i bransjen på området. Sertifiseringen stiller krav til oss om kontinuerlig forbedringer og er helt i tråd med våre verdier om å være ansvarlige og fremtidsrettet, sier administrerende direktør i Baneservice, Ingvild Storås, i en pressemelding.

I meldingen peker selskapet på at ISO 14001-sertifisering er verdens mest anerkjente standard for miljøstyring, og en sertifisering etter denne standarden er et viktig dokument for å bli kvalifisert som leverandør til nye prosjekter.

Direktør for HMS, kvalitet og ytre miljø i Baneservice, Astri Thuesen, mener sertifiseringen er viktig for Baneservice i forbindelse med det fremtidige arbeidet.

- Det er ikke alle som kan smykke seg med å være med og lage noen av de mest miljøvennlige produktene i verden, men i Baneservice er vi faktisk alle miljøaktivister. Hver dag jobber alle ansatte med å tilrettelegge for at togtransport skal foregå så effektivt og utslippsvennlig som mulig. Med ISO 14001-sertifiseringen sikrer vi at vi gjør vårt arbeid så miljøvennlig som mulig i alle deler av virksomheten, sier Thuesen.

- Konkret innebærer sertifiseringen en rekke konkrete krav og mål som vi må jobbe mot. For Baneservice innebærer dette blant annet å sørge for at maskinparken blir mer miljøvennlig. De siste årene har vi hatt fokus på å bytte ut de eldste maskinene med nye innen siste miljøklasse. I tillegg ser vi at ny teknologi åpner for mer miljøvennlige løsninger som vi ser for oss å ta i bruk i årene fremover, sier direktør for maskindivisjonen i Baneservice, Erik Hedvald Nilsen.