Foto: HAB Construction

HAB signerte kontrakt for etablering av sykkelfelt og fortau i Tåsenveien

HAB Construction AS har signert kontrakt med Oslo kommune ved Bymiljøetaten for entreprise «Etablering av sykkelfelt og fortau i Tåsenveien» i Oslo.

Kontrakten har en verdi på 82,7 millioner kroner eksklusive merverdiavgift.

- HAB er veldig fornøyd med å signere en ny kontrakt med BYM. Våre dyktige medarbeidere vil gjøre sitt ytterste for å gjennomføre prosjektet på en god måte , og vi ser frem til et godt samarbeid med BYM i prosjektet, sier Christian Tanum, administrerende direktør i HAB, i en pressemelding.

Tåsenveien skal oppgraderes med sykkelvei og fortau på strekningen mellom Tåsen senter og Stavangergata, og skal resultere i forbedret fremkommelighet og trafikksikkerhet på strekningen. I tillegg skal overvannshåndteringen forbedres, gjennom å etablere et fordrøyningsmagasin og flere regnbed på strekningen.

Sykkelveien kobler seg til sykkelveinettet langs Ring 3 ved Tåsen senter og eksisterende sykkelfelt i Uelands gate.

  -Vi er glade for å ha med en erfaren entreprenør som HAB når vi nå skal i gang med å gjøre Tåsenveien tryggere for syklende og gående, sier divisjonsdirektør Siv Rønneberg i Bymiljøetaten i forbindelse med avtaleinngåelsen.

Strekningen er på totalt 1,3 kilometer og skal gjennomføres i faser for å tilrettelegge for gjennomgangstrafikk og avkjøringer til private eiendommer langs veien. Oslo kommune stiller krav om fossilfri byggeplass, og i tillegg skal det benyttes noe utslippsfritt utstyr, maskiner og kjøretøy.

Prosjektet har oppstart i februar 2021 og skal være ferdigstilt i desember 2022.

Ill. Oslo kommune