Jonas Gunstad (t.v.) og Lars Hæhre. Foto: Rental Group

Jonas Gunstad ansatt som CFO i Rental Group

Utleiekonsernet Rental Group har ansatt Jonas Gunstad som CFO.

Gunstad har lang erfaring fra bank og finans innen shipping og oljeservice, og ifølge CEO Lars Hæhre i Rental Group, vil Gunstad fylle en svært viktig rolle i selskapet.

– Jonas er åpenbart en tungvekter som blir en nøkkelperson i selskapets videreutvikling. Vi har offensive planer for videre vekst, og for Rental Group blir finansstrategien avgjørende for å nå målene vi har satt oss. I tillegg til å inneha kompetansen vi var ute etter, har Jonas personlige egenskaper som matcher arbeidskulturen i Rental Group, sier Hæhre i en pressemelding.

Han peker på at Rental Group driver en kapitalintensiv virksomhet og skal være sterkt finansielt drevet.

– For å være en attraktiv leverandør må selskapet ha en maskinpark som er i front på teknologi og miljø, og gruppen må derfor løpende gjøre tunge investeringer i maskiner og utstyr, skriver selskapet. Jonas Gunstad mener at det er mange paralleller i de finansielle mekanismene innen shipping og Rental Group sin virksomhet.

– Høy utnyttelse av maskinparken og konkurransedyktig tilgang på kapital er helt sentralt for å tilby fleksible og attraktive løsninger for kundene, samt for lønnsomheten til Rental Group. Jeg er overbevist om at timingen for denne satsingen er meget god, uttaler Gunstad i meldingen.

Rental Group melder om god respons fra markedet etter at satsingen ble kjent i november, og ifølge Gunstad er de allerede i dialog med flere store aktører.

– Fra mitt finansielle ståsted var denne trenden en trigger når jeg valgte å søke nye utfordringer i en ny bransje, og når jeg ser hva gjengen i Rental Group har vist av gjennomføringskraft på så kort tid, er jeg ikke i tvil om at det blir inspirerende, lærerikt og spennende å bidra til videre utvikling av selskapet, sier Gunstad.

Gunstad startet i stillingen 4. januar.