Fra venstre: Svein Sørlie (daglig leder for Hörmann Norge) og Steinar Håvarstein (daglig leder for Port Teknikk). Foto Hörmann

Hörmann kjøper Port Teknikk

Nylig tok Hörmann over alle aksjene i den Sandnes-baserte virksomheten Port Teknikk.

Portteknikk har over en lengre periode bygget opp en imponerende kompetanse som har gjort de til markedsleder på port og ståldører i Rogaland. Denne kompetansen samt fokuset på kvalitet i alt fra prosjektering, montering og etter-marked, passer perfekt inn i Hörmann konsernet. Vi er stolte og entusiastiske over å få Portteknikk inn i Hörmann-familien, sier administrerende direktør i Hörmann Norge, Svein Sørlie i en pressemelding.

Portteknikk har en omsetning på 77 millioner korner, og vil som en del av Hörmann konsernet komme nærmere fabrikker og produktutviklingen. Samtidig som de vil beholde sin sterke tilknytning til Sandnes.

- Vi kjenner som forhandler, godt til mange av Hörmann sine produkter, men som en del av konsernet vil vi få tilgang på den fulle bredden av et imponerende produktsortimene, sier tidligere eier og daglig leder av Portteknikk Steinar Håvarstein i meldingen.

Både Hörmann og Portteknikk legger, på tross av Covid-19, bak seg et godt 2020 og går inn i 2021 med rekordstore ordrereserver. Hörmann skal blant annet levere porter og lastesystemer til Postens nye terminaler i Tromsø, Førde og Kristiansand, samt til Salmars nye anlegg på Senja. Portteknikk er på sin side valgt som leverandør av porter og ståldører til det nye universitetssykehuset (SUS) i Stavanger, en kontrakt som er verdt over 20 millioner kroner.