Skissetegning Posten kunstmuseum og Nye Hjorten Teater. Ill. Svein Skibnes Arkitektkontor

Skanska utvikler kunstmuseum og teater i Trondheim

Reitan-familien planlegger å realisere to kulturbygg i sentrum av Trondheim, og Skanska har nå signert kontrakt om utvikling av forprosjektet.

Planen er gjøre om postgården i Trondheim sentrum til kunstmuseum samt åpne et nytt teater i et bygg rett bak postbygget. Skanskas kontraktspartner er E.C Dahls Eiendom, som er Reitan-familiens eiendomsselskap.

Skanska vant konkurransen om utviklingsoppdraget på høsten i fjor, og kontrakten om utviklingen av forprosjektet ble signert på nyåret.

- Den nye kunsthallen, som skal bygges i den gamle postgården, vil bli på cirka 1000 kvadratmeter. Teateret, som er et nybygg, blir totalt cirka 4000 kvadratmeter og vil ha alle fasiliteter man trenger i et teater, inklusiv en stor scene og en sal med cirka 650 sitteplasser, heter det i en pressemelding.

Det vil pågå reguleringsarbeid parallelt med utviklingsarbeidet som foregår i samspill mellom Skanska, byggherre, arkitekt og rådgivere. Utviklingsarbeidet har allerede startet og vil sannsynligvis pågå frem til høsten 2021.

- Jeg er veldig stolt over at vi får lov til å være med å utvikle kulturbyen Trondheim gjennom dette spennende utviklingsprosjektet som vi skal gjennomføre i tett samhandling med en av våre viktigste kunder. Vi satser innen byfornyelse og rehabilitering, så dette prosjektet passer oss meget godt, forteller Trond Krogstadmo, regiondirektør i Skanska Bygg Midt/ Nord i meldingen.

Dersom utviklingsarbeidet går slik partene planlegger, kan det bli byggestart i begynnelsen av 2022 med en mulig ferdigstillelse i midten av 2023.