Illustrasjon: 3RW arkitekter og NORDArchitectsIllustrasjon: 3RW arkitekter og NORDArchitectsIllustrasjon: 3RW arkitekter og NORDArchitectsIllustrasjon: 3RW arkitekter og NORDArchitectsKim Schneider (assisterende prosjektleder i AF Bygg Oslo), Bård Georg Eckmann (prosjektleder i AF Bygg Oslo), Paul-Terje Gundersen (direktør i AF Bygg Oslo), Lars Henrik Bøhler (administrerende direktør i Omsorgsbygg), Geir Arne Hansen (prosjektleder i Omsorgsbygg), Leif Tore Hanssen (utbyggingsdirektør i Omsorgsbygg)

AF Gruppen bygger Furuset Hageby

Omsorgsbygg og AF Gruppen har signert kontrakt for bygging av sykehjemmet Furuset Hageby i Oslo.

Kontrakten har en verdi på 482 millioner kroner uten merverdiavgift, og innebærer detaljprosjektering og bygging, samt idriftsettelse, overtakelse og prøvedrift av landsbyen.

Furuset Hageby har byggestart i mars 2021, og skal være klar for prøvedrift sommeren 2023.

Ifølge en pressemelding skal sykehjemmet utformes som en landsby med mindre bogrupper, arbeidsplasser og oppholdsrom. Målet er at 112 beboere med kognitiv svikt skal kunne bevege seg friere rundt på et større område, i oversiktlige omgivelser utendørs og innendørs.

Fleksibelt tilbud

Ideen er at beboerne skal få et så tilnærmet normalt hverdagsliv som mulig med butikk, restaurant, landsbyhus, legekontor, frisør- og fotpleietilbud, samt  hobbyrom.

Furuset Hageby er det andre sykehjemmet i Oslo som blir utformet som en hageby. Dronning Ingrids Hage på Tøyen er det første.

– Sykehjemmet skal være universelt utformet og fleksibelt med mulighet for boliger tilrettelagt for par. Det skal være fokus på trygghet og god livskvalitet med velferdsteknologi. Målet er et godt arbeidsmiljø med fornøyde beboere, pårørende og ansatte, forteller Lars Henrik Bøhler, administrerende direktør i Omsorgsbygg, i pressemeldingen.

FutureBuilt-prosjekt

Prosjektet er et FutureBuilt-prosjekt med svært høye miljøambisjoner.

Byggeplassen skal være fossilfri og bygget skal BREEAM-sertifiseres til Excellent.

– Vi i AF Gruppen er takknemlige for at Omsorgsbygg valgte oss som totalentreprenører for dette spennende, og meningsfylte prosjektet. Furuset Hageby er et fremtidsrettet prosjekt hvor miljø virkelig er blitt satt på dagsorden, og vi fra AF Gruppen ser frem til å ta fatt på nye utfordringer hvor vi blir utfordret til å tenke annerledes enn hva vi er vant med. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbeid, forteller Bård Georg Eckmann, prosjektleder i AF Bygg Oslo.