Kategorisjef Interiør- og byggevarer

Mestergruppen er et av Skandinavias største konsern innen byggevarehandel, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling. Vårt mål er å være førstevalget for boligbyggere og byggevareforhandlere. Mestergruppen eier de norske byggevarekjedene Byggtorget, Byggeriet, Ski Bygg og XL-BYGG med til sammen rundt 220 byggevareutsalg over hele landet, samt huskjedene Mesterhus, Systemhus, Nordbohus og Blink Hus med mer enn 300 medlemsbedrifter. Mestergruppen eier videre byggevarekjedene XL-BYGG, Bolist og Järnia i Sverige med til sammen rundt 280 byggevareutsalg. I tillegg driver konsernet eiendomsutvikling gjennom Mestergruppen Eiendom og tilbyr arkitekt- og rådgivningstjenester gjennom Mestergruppen Arkitekter. Gruppen er en av landets største hytteprodusenter, med kjente merkevarer som Saltdalshytta og Røroshytta i porteføljen samt en ledende takstol- og precut-produsent gjennom Pretre. Mestergruppen har Ferd AS som sin største eier, men også medlemmer av de ulike kjedene utgjør en betydelig del av konsernets aksjonærer. Ferd er et familieeid investeringsselskap som satser på verdiskapende eierskap i virksomheter og finansielle investeringer. Omsetningen til Mestergruppen er på rundt 14.0 milliarder kroner.

FirmaMestergruppen
FylkeOslo
Søknadsfristsnarest

Profesjonalisering av innkjøpsprosesser og fokus på innkjøpsstrategi som konkurransefortrinn er sentrale områder i Mestergruppen. Nå skal innkjøpsavdelingen, en sentral enhet i konsernmodellen, styrkes. Avdelingen håndterer per i dag ca. 350 leverandører.

Da en av våre kategorisjefer har fått ny stilling internt - søker vi kategorisjef interiør- og byggevarer

Som ansvarlig for kategori interiør- og byggevarer vil du bygge relasjoner med leverandører, forhandle avtaler og velge sortiment til Mestergruppens kjedekonsepter. Videre vil du utvikle, presentere og implementere strategier innen kategorien, som har et varekjøpsvolum på ca. 1,2 mrd.

Vi ser etter deg som er proaktiv, ansvarsfull og tar initiativ i hele prosessen. Det vil blant annet si å holde seg oppdatert på trender i markedet, kundenes behov via sortiments- og leverandørvurderinger og valg av logistikk/leveranse.

Sentrale arbeidsoppgaver:

  • Gjennomføre kategorianalyser og utarbeide kategoristrategier
  • Lage markeds- og trendanalyser for sitt ansvarsområde
  • Styre sortiment i Mestergruppens byggevare- og huskjeder
  • Holde løpende dialog med byggevare- og huskjedemedlemmer
  • Utføre leverandørvalg og forhandle
  • Overvåke pris og vedlikeholde prisdatabaser
  • Vurdere prisendringer
  • Planlegge og utvikle kampanjer for forbruker- og proffmarkedet

Du vil også bidra i prosjekter for å forbedre innkjøpsprosesser som f.eks:

  • Nye leverandører
  • Netthandel
  • Nye tilpassede kampanjer sammen med markedsavdelingen i MG

Vi søker fortrinnsvis kandidater med relevant høyere utdanning, innkjøpserfaring og kjennskap til produkter/leverandører med tilknytning til byggevarebransjen eller sammenliknbare bransjer. Lengre relevant erfaring kan kompensere for kortere utdanning. Du har erfaring med å bruke Excel som analyseverktøy. Videre er erfaring med ERP-systemer og databaseløsninger er en fordel.

Vårt team består av kategorisjefer med stort engasjement og dedikasjon for jobben. Vi ser derfor etter en person som er engasjert, utadvendt/kommunikativ, analytisk og strukturert. Du må like å samarbeide med andre og jobbe på tvers av ulike kjedekonsepter. Du vil ha utstrakt kontakt med datterselskaper, tilknyttede medlemmer og leverandører.

Vi kan tilby deg en spennende stilling solid konsern og i en avdeling i utvikling. Innkjøpsteamet er en nytenkende, offensiv og resultatorientert innkjøpsenhet. Arbeidsplass er på Mestergruppens hovedkontor på Bryn.

Spørsmål om stillingen kan rettes til Compass Human Resources ved Stein-Sverre Wold, tlf. 906 88 270 eller Hanna Kaupang, tlf. 481 72 822. Du kan registrere din CV og søknad gjennom å trykke på søknadsknappen. Alle henvendelser behandles konfidensielt.

Søk stilling

Vis flere stillinger: