Illustrasjonsfoto

Innlandet lyser ut flere driftskontrakter og asfaltkontrakter

I løpet av de neste ukene vil Innlandet fylkeskommune lyse ut tre driftskontrakter og fire asfaltkontrakter.

- Innlandet fylkeskommune vil i nær fremtid lyse ut tre driftskontrakter. Entreprenørene som tildeles disse oppdragene skal gjøre rutinemessige driftsoppgaver og mindre vedlikeholdsoppgaver på fylkesvegene innenfor hvert sitt geografiske område, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Driftskontraktene som lyses ut i nær fremtid gjelder disse områdene:

* Søndre Hedmarken som omfatter 444,48 kilometer fylkesvei og vel 22 kilometer gang- og sykkelvei. Entreprenøren som vinner konkurransen, skal drifte og vedlikeholde fylkesveiene i Stange, Løten og deler av Hamar fra 1. september 2021 til og med 31. august 2026. Fylkeskommunen kan også utløse en opsjon slik at valgt entreprenør kan fortsette å drifte og vedlikeholde veinettet i perioden 1. september 2026 til og med 31. august 2027.

* Valdres som omfatter vel 612,2 kilometer fylkesvei og vel 16,2 kilometer gang- og sykkelvei i hele Valdres og deler av Nordre Land, Gausdal og Øyer. Entreprenøren som vinner dette oppdraget, skal drifte og vedlikeholde fylkesveiene i området fra 1. september 2021 til og med 31. august 2027. Det vil være en opsjon på et år som innebærer at kontrakten kan forlenges til og med 31. august 2028.

* Solør som omfatter 634,94 kilometer fylkesvei og vel 18 kilometer gang- og sykkelvei i Åsnes, Grue og deler av Våler og Kongsvinger kommune. Entreprenøren som vinner oppdraget, skal drifte og vedlikeholde fylkesveiene i dette området fra 1. september 2021 til og med 31. oktober 2027. Fylkeskommunen kan også på denne kontrakten utløse en opsjon på ytterligere ett år.

Innlandet fylkeskommune vil i løpet av kort tid også lyse ut fire kontrakter for asfaltering rundt om i fylket.

Disse kontraktene dekker hvert sitt geografiske område slik:
* Sørøstlige deler av Innlandet som er kommunene i Sør-Østerdal, Solør, Glåmdalen, Sør-Odal og Nord-Odal.
* Samtlige fire kommuner på Hedmarken og Lillehammer, Øyer og Gausdal.
* Nordre del av fylket. Dette vil si Gudbrandsdalen nord for Ringebu og Østerdalen nordover fra Stor-Elvdal.
* Hadeland, Valdres og Toten.

Samtlige fire asfaltkontrakter gjelder for sommersesongen 2021.

I en av asfaltkonkurransene vil miljø være et av tildelingskriteriene i tillegg til pris, mens det i en av de andre kontraktene vil bli stilt krav om klimaregnskap.