Ingeniør- og arkitekturstudenter til Swecos og Aspelin Ramms sommerstudentprosjekt «Gatehjørnesamfunnet»

Vil du være med å forme fremtidens byer og samfunn? Da er Sweco stedet for deg. Jobben vår er å sørge for at dagens og morgendagens samfunn kan tilby alt det innbyggerne forventer - rent vann, varme boliger, effektiv transport og moderne sykehus. For å lykkes med det, må vi ha et tett samarbeid med kundene. Derfor er den typiske Sweco-medarbeideren alltid tilgjengelig og engasjert i kundenes prosjekter med etterspurt kompetanse.

Sweco er Europas største rådgiverselskap innen teknikk, miljø og arkitektur. Swecos 14 500 ingeniører, miljøeksperter og arkitekter jobber hver dag med å planlegge og utforme fremtidens byer og samfunn. Selskapets ansatte utfører årlig titusenvis av oppdrag i rundt 70 land over hele verden. I Norge har Sweco 1 350 ansatte og 26 kontorer over hele landet.

FirmaSweco Norge
FylkeOslo
Søknadsfrist07.02.2021

GATEHJØRNESAMFUNNET- Hva skal til for at vi henger mer på hjørnet?

Hva assosierer du med #oslolove? Ikonisk arkitektur? Bading under rosa himmel? Bildene på det perfekte Oslo er mange, men hva gjør egentlig bylivet sosialt og godt?

Hvert år arrangerer rådgiveren Sweco og eiendomsutvikleren Aspelin Ramm et felles studentprosjekt. Gjennom sommeren får en håndplukket gruppe studenter innen byutvikling bryne seg på en aktuell oppgave med tett oppfølging av fageksperter.

«Gatehjørnsamfunnet»

Studier av sosial bærekraft er det mange av. Likevel kan det virke som om kunnskapen noen ganger fordufter i byutviklingsplanene: Arkitekturen er for lik, for kjedelig, og byene blir stadig mer ensomme. Koronaviruset og restriksjonene som fortsatt preger hverdagen, har gitt oss en tvungen påminnelse om livet som utfolder seg rett utenfor døra. Etter ett år med hjemmekontor og reiseforbud, har nabolaget fått en ny betydning. I årets prosjekt, «Gatehjørnesamfunnet», zoomer vi inn på byens mikrokvaliteter og analyserer fire ulike nabolag i Oslo.

Gjennom observasjoner, intervjuer og undersøkelser skal vi kartlegge hva som får oss til å føle oss hjemme der vi bor, og hvilke urbane nabolagsstrukturer som skaper fellesskap. Til oppgaven søker vi studenter innenfor en eller flere av disse fagretningene:

  • Arkitektur
  • Landskapsarkitektur
  • Byplanlegging og urbanisme
  • Sosiologi
  • Samfunnsgeografi
  • Natur- og miljøfag
  • Energifag (ladestasjoner m.m)
  • Tjenestedesign

For å trives med prosjektet må du kunne jobbe analytisk, tverrfaglig og faktabasert, samt utvikle nye ideer og bygge videre på andres. Du er en som tar ansvar og får ting til å skje, og du holder humøret oppe i krevende situasjoner. I tillegg er du strukturert og kvalitetsbevisst, gjør rasjonelle vurderinger, og evner å fremstille konsepter tydelig og engasjerende, også når du har et publikum. Du er i tillegg klar over dine egne begrensninger og ønsker å utvikle deg videre hos oss.

Har du spørsmål til stillingen? Ta kontakt med Kenneth Dahlgren, sjef for byutvikling og samfunn i Aspelin Ramm, på Mobil +47 412 13 064 eller Johannes Goa Ludvigsen, Leder for samfunnsplanlegging i Sweco på +47 920 80 001.

Søk her

Vis flere stillinger: