Den nye tomten i Frysjaparken-prosjektet til OBOS og Stor-Oslo Eiendom er markert i det rød feltet. Illustrasjon: OBOS/Stor-Oslo Eiendom

Stor-Oslo Eiendom og OBOS kjøper ny tomt i milliardprosjekt

Stor-Oslo Eiendom og OBOS har kjøpt tomten til Oslo Finerfabrikk på Frysja. Nå planlegges det for ytterligere 140 boliger i Frysjaparken.

Stor-Oslo Eiendom og OBOS er gjennom selskapet Frysjaparken Utvikling AS allerede i gang med utbyggingen av Frysjaparken i nærheten av Kjelsås og Maridalsvannet.

Nå har selskapet sikret seg tomten til Oslo Finerfabrikk, Frysjaveien 29, skriver de i en pressemelding. Eiendommen består av cirka 9,3 mål og ligger vis-a-vis Frysjaparken.

- Vi er veldig fornøyd med å komme i mål med dette kjøpet. Prosjektet på Frysja går godt. Vi har et godt samarbeid med OBOS og vi signerte nylig en ny kontrakt med Veidekke på cirka en milliard kroner for neste byggetrinn. Med dette siste kjøpet vil vi bygge nesten 1.000 boliger i Frysjaveien og levere et boligprodukt som selger godt i dagens marked. Dette er et vellykket byutviklingsprosjekt, sier Mathis Grimstad, adm.dir. i Stor-Oslo Eiendom i meldingen.

Frysjaparken Utvikling tar sikte på å regulere og bygge cirka 140 boliger og cirka 800 kvadratmeter utadrettet næring på den nye tomten. Ifølge pressemeldingen skal Frysjaparken Utviklingen starte reguleringsarbeidet umiddelbart.

- Vi har forsøkt å erverve denne eiendommen i flere år og er svært fornøyd med kjøpet. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid med Stor-Oslo Eiendom om videre utvikling av Frysjaparken, sier adm.dir. i Obos Nye Hjem, Even Jermstad.

Selskapet skal totalt utvikle 850 leiligheter i Frysjaparken. 300 er solgt og 550 er enten lagt ut for salg eller kommer for salg.