Randsfjordferga, som går mellom Horn og Tangen, skal bli elektrisk og trenger nye fergekaier, et arbeid BMO Entreprenør skal gjøre. Foto: Endúr

BMO Entreprenør sikret seg nye fergekai-jobber

BMO Entreprenør har sikret seg kontrakt for bygging av to nye fergekaier for Innlandet fylkeskommune.

Kontrakten har en verdi på 37,5 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver BMO-eier Endúr i en pressemelding.

– Innlandet fylkeskommune tildelte oss denne uken arbeidene med byggingen av to nye fergekaier på Randsfjorden i Gran kommune, sier administrerende direktør i BMO Entreprenør, Jeppe Raaholt i en melding.
Randsfjorden ligger i Innlandet fylke ,og er den fjerde største innsjøen i Norge. Innsjøen er hele 77 kilometer lang og omtrent midt på krysses sjøen av Randsfjordferga som går mellom Horn og Tangen. Fergestrekningen er en av få innenlands fergestrekninger her i landet, og fergekaiene på begge sider skal nå erstattes i forbindelse med at fergestrekningen får ny, elektrisk ferge til høsten. Det er jobben med å erstatte, fornye og elektrifisere fergekaiene på begge sider at BMO Entreprenør nå har blitt tildelt.
– Arbeidet begynner så å si umiddelbart og begge de nye fergekaiene skal stå ferdig i løpet av august, sier Raaholt.
Arbeidet som skal utføres på begge sider av fjorden inkluderer bygging av nye, bredere kjørebruer, som passer til den nye fergen. De gamle tekniske husene på begge sider skal rives og erstattes med nye, tekniske bygg. På Horn skal også den gamle slippen erstattes med en ny, hvor det også skal bygges snuplass for kollektivtrafikk.