Byggeleiar Jørn Kristian Engebø og kontrollingeniør Andrea Holsen Horstad ved riksveg 5 ved Kaupanger. Foto: Lars Olve Hesjedal/Statens vegvesen

Forbedrer riksvei 5 gjennom Kaupanger

Vegvesenet lager bredere veibane på riksvei 5 gjennom Kaupanger ved Sognefjorden.

Jobben er et såkalt FMO-prosjekt (forsterket midtoppmerking) og finner sted på en strekning på 1,5 kilometer.

– Rv 5 har ikke like stor bredde overalt, og dette skal vi nå harmonisere, sier byggeleder Jørn Kristian Engebø og kontrollingeniør Andrea Holsen Horstad i Statens vegvesen til vegvesen.no.

Vegen blir gjennomsnittlig trafikkert av 5.000 kjøretøy i døgnet.

Vegen blir nå utvidet fra 7 til 8,5 meters bredde. Dette må til for å etablere rumlefelt/avkøyringsfelt på gulstripa og kvitstripa.

Et sted er det også sprengt vekk deler av en skjæring for å rette ut noe av en kraftig sving.

– I forbindelse med arbeidet blir det etablert gang- og sykkelvei, nye busslommer og forbikjøringsfelt i forbindelse med etablering av Vitemeir-senteret på Kaupanger, heter det i meldingen. I tillegg blir det intensivbelysning ved avkjøringen til Shell og idrettsanlegget, og det blir avkjøringen til industrifeltet. En del gatelys blir skiftet ut med LED-lamper. Det var ni tilbydere til jobben. Kveen AS fra Stryn vann anbudet, og kontrakten deres med Vegvesenet har en verdi på 14,7 millioner kroner.

– Arbeidet startet i september, og har sluttfrist i juni Det er viktig å få veien ferdig til sommertrafikken starter, sier Engebø og Horstad.