Brua er den største konstruksjonen i Nye Veiers prosjekt med å realisere ny E39 fra Kristiansand til Mandal. Bildet er hentet fra nettkameraet 31. desember 2020. Foto: Nye Veier

Her kan du følge byggingen av Trysfjordbrua

Nå kan du via nettkamera følge byggingen av den 537 meter lange og 60 meter høye brua over Trysfjord lengst vest i Kristiansand kommune.

Brua er den største konstruksjonen i Nye Veiers prosjekt med å realisere ny E39 fra Kristiansand til Mandal.

Nettkameraet gjøres tilgjengelig for alle. Det skjer gjennom et samarbeid mellom Nye Veier, totalentreprenør AF Gruppen og deres underentreprenør Kruse Smith som bygger brua.
- Trysfjordbrua en mektig konstruksjon som skal bære firefelts, trafikksikker motorvei over fjorden. Det er en spennende prosess å følge. Nettkameraet er fritt tilgjengelig for alle, sier Harald J. Solvik, prosjektsjef i Nye Veier i en pressemelding.
Man blir møtt av oversiktsbilde som viser begge søylene. Ved å bruke musepekeren, kan man holde den over aktuelt sted i oversiktsbildet, klikke på det, og får et tettere og mer detaljert utsnitt.
Fakta om Trysfjordbrua
Lengde: 537 meter.
Høyde i vest: 64 m.o.h
Høyde i øst: 55,5 m.o.h.
Bredde: 24 meter
Byggetid: Sommer 2019 - vinteren 2022
Arbeidstimer: Totalt for hele brua er det beregnet omtrent 74 årsverk. I tillegg kommer timer utført av underentreprenører. Samlet antall årsverk på ferdigstilling er beregnet til cirka 100.
Kilde: Kruse Smith

Nettkameraet finner du her