Boligbygg har solgt eiendom i Væringkleiva i Oslo

Boligbygg har solgt eiendom i Væringkleiva for 84 millioner kroner, og er i gang med å erstatte disse leilighetene med familieboliger i nybygg i samme bydel.

Eiendommen Boligbygg nå har solgt består av fem frittstående firemannsboliger, bygget i 1919.

- Det er en eiendom med et betydelig rehabiliteringsbehov, men også et stort potensiale for utvikling. Prisantydningen for disse boligene var på 80 millioner kroner, og den ble solgt etter en budrunde som endte på 84 millioner. Kjøper er Bergmetall AS som er majoritetseier av Metallco konsernet, heter det i en pressemelding fra Boligbygg.

Salg av eiendom over 50 millioner kroner tilligger Bystyret, budaksept er derfor gitt med forbehold om Bystyrets godkjenning innen seks måneder. Boligbyggs styre har gitt sin tilslutning til salget.

- Boligbygg er fornøyde med salget til en kjøper som finner eiendommen egnet til videre utvikling og rehabilitering. Det er flotte historiske bygg, som Boligbygg vurderte at ikke lengre er egnet til vårt formål, sier seksjonsleder for kjøp og salg i Boligbygg, Kaja Strøm-Håkonsen, i meldingen.

Kostnaden for rehabilitering av eiendommen til tilfredsstillende standard for kommunale med boliger ble beregnet til 15 millioner kroner per leilighet, og ble vurdert som uforholdsmessig dyrt, sammenlignet med boliger som kan fremskaffes i boligmarkedet.

- Vi er allerede i gang med å kjøpe familieboliger i samme bydel som tilfredsstiller våre krav til brannsikkerhet og hensiktsmessig drift og vedlikehold, til under halve prisen. I høst har vi kjøpt tre familieboliger i nybygg i med universell utforming i borettslag/sameier med fine lekeområder, nærhet til grøntområder, skole og barnehage. Disse boligene sikrer også i større grad spredning og integrering av barnefamilier i lokalmiljøet, sier Strøm-Håkonsen.

- Salg av enkelte uegnede boligeiendommer, som denne i Væringkleiva, er en del av arbeidet med å forbedre eiendomsporteføljen, og dermed sikre at kommunen kan tilby rett bolig til rett beboer, skriver Boligbygg.