Rental Group Ekspert bestiller seks el-gravemaskiner

Rental Group Ekspert signerte nylig en opsjonsavtale med Pon Equipment på seks nye elektriske Caterpillar gravemaskiner.

Kjell Sæter

Maskinene er batterielektriske og kjøres uten kabel, med stor integrert lader og mulighet for ekstern hurtiglading med CCS2-standard. De nye maskinene består av to Caterpillar 320 Z-Line 25 tonn og fire Caterpillar 310-Z-Line 10 tonn. De har nå 14 el- gravemaskiner, 5 el-hjullastere og 2 el-lastebiler tilgjengelig.

- Etterspørselen i markedet er stor, og som utleieselskap må vi kunne levere utstyret kundene våre trenger. Vi må også ta vår del av samfunnsansvaret med tanke på miljøkrav og bærekraftige løsninger, sier Kjell Sæter, daglig leder i Rental Group Ekspert.

Han peker på at flere bygg- og anleggsplasser krever elektriske gravemaskiner for å redusere utslipp, bedre luftkvaliteten samt minske støy og vibrasjoner. Dette gjelder spesielt i byer og tettsteder.

Ifølge storkundeansvarlig Gunder Grimsrud i Pon Equipment, er dette den største enkeltordren de har fått på Z-Line gravemaskiner.

Gunder Grimsrud

- Med slike bestillinger kreves det kompetanse og god oppfølging fra oss som leverandør. Vi følger både utviklingen og markedet tett for å kunne være gode rådgivere i en bransje som endrer seg i rask takt. Og kunder som Rental Group Ekspert er med å pushe oss på og hele tiden utvikle nye løsninger, uttaler Grimsrud.

Avtalen er gjort med forbehold om at søknaden om ENOVA-støtte blir godkjent.