Foto: Sporveien

Sporveien i mål på Majorstuen

Sporveien har nå ferdigstilt et omfattende oppgraderingsprosjekt på Majorstuen.

I september var trikken tilbake i Bogstadveien, og nå er den tilbake på nye spor i Valkyriegata.

Sporveiens ferdigstilling av arbeidene betyr at trikken igjen kjører i Valkyriegata over Majorstuen. Avstigning for passasjerer skjer på den gamle holdeplassen i Kirkeveien, og påstigning fra ny, universelt utformet holdeplass i Bogstadveien.

 Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg er glad for at Majorstuen-prosjektet er ferdig.

– Oslos kollektivtilbud blir stadig bedre. Nå får vi bredere fortau og en ny, universelt utformet holdeplass i Bogstadveien som gjør det enklere for flere å reise kollektivt – uansett alder og funksjonsevne. Straks ruller vi ut de første av 87 nye trikker som er universelt utformede, miljøvennlige og som har plass til flere ombord. Jeg heier på trikken fordi den hjelper oss å kutte biltrafikk og klimagassutslipp, og gjør Oslo til en triveligere og grønnere by, sier byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg i en pressemelding.

Som konsernsjef i Sporveien og leder av Oslos trikkeprogram, er Cato Hellesjø svært opptatt av trikken som premissgiver for et attraktivt og miljøvennlig byliv.

– Majorstuen er et travelt og sentralt kollektivpunkt i Oslo. I Sporveien er vi veldig fornøyd med at vi nå har oppgradert et så viktig område, slik at reisende og næringsliv kan nyte godt av et velfungerende kollektivtilbud. Trikken legger til rette for et levende, miljøvennlig og attraktivt byliv. Nå kjører trikken, med hyppige avganger og mange passasjerer, i både Bogstadveien og i Valkyriegata igjen. Snart vil Oslos nye trikker bli mer synlige i bybildet, og det gleder vi oss veldig til, sier konsernsjef Cato Hellesjø i Sporveien.

Kostnadsrammen for trikkeprosjektet på Majorstuen er om lag 250 millioner kroner.