Sotrasambandet. Illustrasjon: Baezeni

Vegvesenet fikk tre tilbud på Sotrasambandet - alle prekvalifiserte med videre

Alle de tre prekvalifiserte grupperingene leverte fredag tilbud på OPS-kontrakten Rv. 555 Sotrasambandet.

Kontrakten består av bygging av 9,4 kilometer firefelts, ny Sotrabru, gang- og sykkelveier, samt drift og vedlikehold i 25 år etter åpning. Kontrakten vil etter planen bli tildelt sommeren 2021, med kontraktssignering senhøsten samme år, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

De tre prekvalifiserte grupperingene som har levert tilbud på kontrakten

  • Sotra Link: Webuld S.p.A, SK Engineering Co. Ltd. (SK & E&C), Macquarie
  • ITIAS: ITINERA S.p.A, IHI Corporation, ASTM S.p.A
  • Via Sotra: VINCI Concessions S.A.S, VINCI Highways S.A.S, Acciona Concesiones S.L, Implenia Switzerland Ltd.

Utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik, er svært fornøyd med at alle de tre kvalifiserte grupperingene har levert tilbud som nå går videre til en forhandlingsfase.

- I dag er en viktig dag for nytt Sotrasamband. Prosjektet er i rute til signering neste høst, og det er gledelig at vi har fått inn tilbud på kontraktene fra alle de kvalifiserte grupperingene, sier han i pressemeldingen.

Etter juleferien starter arbeidet med å gjennomgå tilbudene før de første forhandlingsmøtene starter i februar. Prosjektleder i Statens vegvesen, Arve Tjønn Rinde er trygg på at grupperingene har forstått oppgaven.

- I tillegg til bygging inkluderer kontrakten drift og vedlikehold i 25 år, og vi forventer robuste, langsiktige løsninger fra grupperingene, sier han. Rinde forteller at de allerede har fått presentert gode løsninger i møtene de har hatt med tilbyderne.