Øyvind Emblem (t.v.) og Tore Buer.

Håndverksgruppen og Buer Gruppen går sammen

Fem måneder etter at hovedeier FSN Capital kjøpte Håndverksgruppen, innlemmes nå Buer Gruppen i konsernet.

Håndverksgruppen fortsetter dermed veksten , og består nå av 40 lokale og regionale håndverksbedrifter, med over 1.300 ansatte fra Svalbard til Kristiansand. I juli i år kjøpte oppkjøpsfondet FSN Capital V 30 av de 44 frittstående bedriftene i samarbeidskjeden Håndverksgruppen, og dannet det som skal være landets største konsern innenfor maling, gulv, mur og flisarbeid. Senere i høst er ytterligere tre bedrifter -Malermester Sture Brækstad AS (Trondheim), Bas 2 (Oslo) og Malermestrene Indre Østland (Lillehammer) –blitt en del av vekststrategien. Når Buer Gruppen i januar neste år innlemmes i Håndverksgruppen, vil konsernet fra nyttår bestå av 40 bedrifter innen overflatebehandling. Samlet omsetning for disse vil passere 1.6 milliarder kroner i 2020. 

- Håndverksgruppens offensive tilnærming til markedet passer oss utmerket. Vi ønsker å vokse gjennom å bli en del av noe større, og kunne ikke funnet en mer profesjonell og fremoverlent partner og eier. Det var ikke spesielt vanskelig å overtale oss, sier konsernsjef Tore Buer i Buer Gruppen i en pressemelding. Han tar med seg syv selskaper og 260 ansatte inn i konsernet. Tore Buer skal fortsette å styre flere av Buer Gruppens selskaper i den nye grupperingen, og får også Håndverksgruppens overordnede regionansvar for Stor-Oslo. Håndverksgruppens konsernsjef Øyvind Emblem, som kom fra stillingen som administrerende direktør i Ramirent Norge 1. november i år, legger ikke skjul på at nettopp dette partnerskapet har stått høyt på ønskelisten gjennom høsten.

- Buer Gruppen har en bunnsolid bedriftskultur, en sterk posisjon og en tydelig profil, spesielt i Oslo-regionen, Drammen, Østfold og Bergen. Sammen får vi nå enda sterkere gjennomslagskraft i det hjemlige markedet for leveranse av fagmessig håndverk til bedrifter, offentlige virksomheter og andre profesjonelle og private oppdragsgivere, sier Emblem i meldingen. Med seg i den nye konsernledelsen har han foreløpig Gjermund Söder Vegge (CFO) og Trond Sigurd Tørdal (direktør forretningsutvikling).  

- Vi jobber taktfast for å styrke både konsernledelsen, og for å innlemme nye, solide bedrifter med lokal og regional markedsposisjon i konsernet. Håndverksgruppen skal både vokse organisk, og gjennom å inkludere nye selskaper innenfor eksisterende kjernevirksomhet; maling, gulvlegging, mur og flis. Det lokale fotavtrykket er avgjørende for oss, og derfor beholder alle selskapene sine tradisjonsrike selskapsnavn, ledelse og bedriftskultur når de blir en del av familien, sier Emblem. Størrelsen på transaksjonen er konfidensiell mellom partene, men Buer Gruppen reinvesterer en betydelig del av salgssummen og blir stor aksjonær i Håndverksgruppen.

Oppkjøpet er betinget av godkjenning fra Konkurransetilsynet. Slik godkjenning forventes snarlig etter at melding er inngitt.