Styreleder i Entra Eiendom, Siri Hatlen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Styret i Entra ber eierne sitte rolig i båten

Etter at svenske SBB har vist fornyet interesse for eiendomsselskapet Entra, oppfordrer styret selskapet eiere til være forsiktige med å handle aksjene sine.

Den svenske interessen for det norske eiendomsselskapet tok onsdag enda en vending da Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) på nytt viste interesse for Entra ved å be om informasjon for en ny verdifastsettelse som bakgrunn for et eventuelt nytt bud.

Torsdag gikk styret i Entra ut med en oppfordring til selskapets aksjonærer hvor de frarådet å «iverksette tiltak med hensyn til sine aksjer i selskapet som kan være til skade for deres interesser». Styreleder Siri Hatlen skriver videre at eierne bes være forsiktige med å handle i selskapets aksjer.

Entra opplyser også at det etter selskapets forståelse ikke eksisterer noe tilbud fra SBB etter budet som ble trukket 9. desember.

Torsdag ble det også kjent at en av de andre svenske interessentene, Balder, hadde økt sin aksjepost i Entra med 20.000 aksjer, og at det dermed sitter på 15,003 prosent av eierskapet, skriver Dagens Næringsliv. Sammen med Castellum er det altså tre svenske selskaper som kniver om å kjøpe opp selskapet.

Styret i Entra har satt en frist til mandag med å finne en løsning på budkrigen. Aksjen var den suverent mest omsatte på Oslo Børs torsdag formiddag. Verdien på selskapet har økt med over 38 prosent de siste månedene.