Finansdirektør Ola Svenningsen (fra venstre), teknologidirektør Lars Line, HR-direktør Anne Marie Villa, divisjonsdirektør for digitale tjenester Tor Gunnar Øverli, administrerende direktør Elisabeth Heggelund Tørstad, innovasjons- og markedsdirektør Netten Østberg, divisjonsdirektør for infrastruktur Per Christian Randgaard, divisjonsdirektør for arkitektur og bygg Lise Haaland Eriksen, og Randi Svånå, divisjonsdirektør for analyse, plan og landskap i Asplan Viak. Foto: Nina Rangøy

Asplan Viak omorganiserer

Ingeniør- og arkitektfirmaet Asplan Viak fusjonerer med to datterselskaper og omrokerer på konsernledernes ansvarsområder.

Det kommer frem i en pressemelding fra Asplan Viak mandag.

Asplan Viak har nettopp lansert en ny selskapsstrategi for perioden 2021 -2024, og som et grep for å styrke seg som regional samfunnsaktør har de gjennomført en større organisasjonsendring.

– Denne endringen gir oss en mer markedsorientert organisering hvor vi er tettere på våre lokale kunder og dermed øker effekten av samhandling og medvirkning, sier administrerende direktør Elisabeth Heggelund Tørstad.

Et viktig element i den nye strategien er, ifølge pressemeldingen, innfusjoneringen av de tidligere datterselskapene Urbanet Analyse og Asplan Viak Internet (Avinet) i morselskapet.

– Begge selskapene er sterke fagmiljøer med viktige markedsposisjoner. De har kompetanse innen henholdsvis samfunns- og transportanalyse og digitale tjenester knyttet til geomatikk. Områder som vi ønsker å forsterke i Asplan Viak, sier Tørstad.

Avinet blir en egen divisjon i Asplan Viak med navn digitale tjenester, og denne divisjonen skal ledes av Tor Gunnar Øverli, som går fra å være daglig leder for Avinet.

Resterende konsernledelse for divisjoner har også fått ny sammensetting, med endrede ansvarsområder for konserndirektørene. Divisjon for arkitektur og bygg ledes av Lise Haaland Eriksen, og divisjon for infrastruktur ledes av Per Christian Randgaard, heter det i pressemeldingen.

Urbanet Analyse vil i sin helhet inngå i divisjonen for analyse, plan og landskap, som ledes av Randi Birgitte Svånå, skriver Asplan Viak.

Selskapet går nå over fra å være en organisasjon med nasjonale fagavdelinger til en organisasjon med fem geografiske tverrfaglige regioner.

– Det er opprettet tolv nye lederstillinger i regionene som vil forankre marked, oppdrag og ledelse i mye større grad lokalt, sier Tørstad.