Kontroller sikkerhetsstyring

Bane NOR har ansvaret for jernbaneinfrastrukturen i Norge. Vi realiserer samfunnets ønske om jernbanevekst og bidrar til et bærekraftig samfunn. Vi er et statlig foretak med hovedkontor i Oslo og over 3000 ansatte i hele landet. I Bane NOR jobber vi for å forbedre og modernisere jernbanen, slik at enda flere kan ta mer tog. Søk jobb hos oss og bli med på den viktige og historiske satsningen.

FirmaBane NOR
FylkeOslo
Søknadsfrist11.01.2021

I Norge har det aldri vært satset så mye på jernbane som nå. I Bane NOR Utbyggingsdivisjonen kan du bli en del av et slagkraftig prosjektmiljø som har som mål å bli Norges ledende på planlegging og gjennomføring av store infrastrukturprosjekter. Vår oppgave er å fornye og modernisere jernbanen slik at flere kan reise trygt og effektivt med tog. Nå kan du bli med på å skape fremtidens jernbane.

I forbindelse med gjennomføring av prosjekter i Bane NOR skal det enkelte prosjekt etterleve krav til sikkerhetsstyring. For å følge opp at dette gjøres iht. krav, søker vi etter en medarbeider som Kontroller sikkerhetsstyring.

Dine hovedoppgaver som Kontroller sikkerhetsstyring vil være å følge opp etterlevelse av krav gitt av «Forskrift om en felles sikkerhetsmetode for risikoevaluering og – vurdering» (CSM RA). Denne gir krav til at prosjektene skal ha en uavhengig vurdering av etterlevelsen av forskriften. I Bane NOR er dette løst ved at man har etablert en uavhengig gruppe (intern assesserende enhet) som utfører denne oppgaven. Som kontroller sikkerhetsstyring vil du inngå i denne gruppen.

Stillingen omfatter i tillegg bistand i kvalitetsarbeidet i Utbyggingsdivisjonen. Som rådgiver innen kvalitet vil du arbeide med utvikling av styringssystemet, bistå i arbeid med prosjektrelaterte systemer og være en ressurs i revisjonsarbeidet i divisjonen.

Stillingen gir deg en unik og spennende mulighet til å kombinere områdene sikkerhetsstyring (inkl. risikovurdering), jernbaneteknikk, kvalitetsfag og revisjonsmetodikk.

Om du har den rette kombinasjonen av kompetanse og erfaring, med integritet og evne til både å arbeide selvstendig og i gruppe, så ønsker vi deg som en bidragsyter til å sikre en trygg jernbane i tiden fremover. Du vil være ansatt i Utbyggingsdivisjonen, stab for Sikkerhet og Kvalitet i Bane NOR og rapporterer til SK-sjef. Arbeidssted vil være Trondheim eller Oslo. Andre arbeidssteder kan vurderes.

Bane NOR ivaretar sitt samfunnsansvar og følger til enhver tid de råd som gis fra nasjonale helsemyndigheter i denne nasjonale krisen med bekjempelse av Covid-19 virus. Vi gjennomfører fortsatt de fleste intervjuer via video, men gjør en vurdering i hver enkelt prosess for muligheten til å gjennomføre fysisk intervju i dialog med kandidat.

Arbeidsoppgaver

  • Funksjon som Assesserende enhet gitt av Forskrift om en felles sikkerhetsmetode for risikoevaluering og -vurdering (COMMISSION IMPLEMENTING REGULATION on the common safety method for risk evaluation and assessment and repealing Regulation - CSM RA)
  • Oppgaver knyttet til gruppen Intern Assesserende enhet
  • Oppgaver relatert til kvalitetsarbeidet i divisjonen
  • Revisjonsaktiviteter i Utbyggingsdivisjonen

Kvalifikasjoner

  • Minimum bachelorgrad innenfor relevant teknisk eller sikkerhetsfag. Erfaring kan veie opp for manglende utdanningskrav
  • God kunnskap om og erfaring med sikkerhetsstyring, styringssystem og gjennomføring av risikoanalyser
  • Erfaring med revisjonsarbeid er en fordel
  • Erfaring med kvalitetsstyringsleveranser fortrinnsvis i bygg- og anleggsprosjekt er en fordel
  • Kommuniserer godt muntlig og skriftlig på engelsk og norsk.
  • Kvalifikasjoner som er en fordel, men som kan gis av Bane NOR etter evt. ansettelse:
  1. erfaring fra og forståelse for jernbanens anlegg
  2. kjennskap til rullende materiell
  3. kunnskap om og erfaring fra gjennomføring av revisjon-, validering- eller verifiseringsaktiviteter
  4. kunnskap om jernbanelovgivningen og CSM RA
  5. kunnskap om Bane NORs tekniske regelverk

Bane NOR samarbeider med en ekstern leverandør om bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater. Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

Personlige egenskaper

  • Du er strukturert, arbeider selvstendig og tar ansvar
  • Du er resultatorientert og en pådriver for å få sluttført oppgaver og leveranser
  • Du har gode samarbeidsevner og serviceinnstilling
  • Du kommuniserer tydelig
  • Du er faglig engasjert og har evne til å omsette teori til gode praktiske tilnærminger

Arbeidsmiljø er viktig for oss, så du må identifisere deg med våre verdier som er åpen, respektfull, engasjert og nytenkende.

Vi tilbyr

  • Gode utviklingsmuligheter i en organisasjon i vekst sammen med dyktige kollegaer og sterke fagmiljøer
  • Utfordrende og samfunnsnyttige arbeidsoppgaver
  • Vi har også svært gode pensjons- og forsikringsordninger og fleksibel arbeidstid (sommer og vintertid)
  • Sentralt beliggende arbeidssted med treningsrom, garderobe og innendørs sykkelparkering i bygget (Oslo)
  • Personalbillett med Go Ahead, SJ og VY sine tog

Kontaktinformasjon

Johanna Öster

Sikkerhet- og Kvalitetssjef Utbyggingsdivisjonen

Tlf. 970 23 167

johanna.maria.oster@banenor.no

Vis flere stillinger: