Senior Prosjektleder

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 37 milliarder kroner, og halvparten av de 8 200 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Stillingen inngår i Veidekke Infrastruktur, som driver landsdekkende anleggsvirksomhet med prosjekter innenfor vei, bane, kraftanlegg, industrianlegg og flyplasser for private og offentlige kunder. Selskapet er Norges største asfaltentreprenør og nest største produsent av pukk og grus. I tillegg har selskapet betydelig aktivitet innenfor drift og vedlikehold av det offentlige veinettet i hele landet. Årlig omsetning er på NOK 9,2 milliarder (2019), og virksomheten har ca. 2 300 ansatte, hvorav 1 500 fagarbeidere og 800 funksjonærer.

Veidekke Bane ble etablert i 1999 og er en landsdekkende entreprenør innen alle jernbanetekniske fag. Vi utfører arbeider innenfor overbygning, underbygning, kontaktledning, signal, tele og elektro. Vi har i dag 110 medarbeidere og en rekke skinnegående maskiner. Vi har som målsetting å være den foretrukne, og en av de større leverandørene innen bygging, fornyelse og vedlikehold på jernbane og sporveier.

FirmaVeidekke Infrastruktur
FylkeOslo
Søknadsfrist10.01.2021

Vi skal være med å bygge fremtidens jernbane. Til dette arbeidet trenger vi nå en senior prosjektleder som har solid erfaring fra større totalentrepriser og som simpelthen elsker å bygge fremragende infrastruktur.

Ansvar og hovedoppgaver

Som prosjektleder i Bane er du ansvarlig for prosjektets samlede produksjon, og for at prosjektet leverer i henhold til våre mål. Med prosjekter som strekker seg langs hele Norges jernbanenett, får du muligheten til å fornye skinnegående ferdsel til glede for alle som elsker å reise og se norsk natur på nært hold.

  • Lede store prosjekter, fra kalkulasjon til avslutning
  • Utøve daglig ledelse på prosjektet
  • Planlegge og rapportere fremdriften i prosjektet, inkludert ressursallokering
  • Ansvarlig for økonomirapportering på prosjektet
  • Endring- og kontraktshåndtering
  • Byggherrekontakt
  • Personalansvar i prosjekt

Kvalifikasjoner

  • Ingeniør (bachelor eller høyere)
  • Minst 5 års erfaring med prosjektledelse fra bygg- og anleggsbransjen
  • Kontraktforståelse inkludert endringsmekanismene i kontrakter
  • God økonomisk forståelse for å kunne vurdere kost/nytte i prosjektene
  • Planleggingskompetanse
  • Forhandlingskompetanse
  • I alle våre prosjekter er det krav om at du forstår og gjør deg forstått på et av de skandinaviske språkene, både skriftlig og muntlig

Profil

Du må være forretningsorientert og drevet av å oppnå konkrete økonomiske resultater. Du ser sammenhengen mellom å forstå kontraktene og sette sammen de rette folkene. Du tar initiativ og involverer de omkring deg, og du snakker godt med kolleger på alle nivåer. Det er viktig at du er handlekraftig og ikke er redd for å ta avgjørelser. Du må være praktisk anlagt og kunne samordne mange ting på en gang. I bunn og grunn betyr dette at du har lyst til, og evner å skape gode team og få det beste ut av folkene våre.

For oss er det en selvfølge at du er ansvarsbevisst, strukturert og systematisk og at du setter lyskasteren på HMS og kvalitet. Du er en naturlig rollemodell og tør å være både synlig og tydelig. Du evner å se det totale bildet og du finner alltid den beste veien fremover. Samarbeid med både fagarbeidere og øvrig ledelse i prosjektet skal sikre at avgjørelser tas i fellesskap, selv om det er du som er kaptein.

Gode HMS-resultater kommer gjennom sikker adferd. Du må være en god rollemodell og ta samtaler om sikkerhet og om nødvendig korrigere uønsket adferd. Målet er at alle skal komme uskadet hjem fra jobb – hver dag.

Det er flott om du liker å være ute i felt der ting skjer, så pendling vil kunne være nødvendig.

Vi tilbyr

Om du blir vår nye senior prosjektleder blir du en del av en bedrift som er uformell i sin omgangstone og har det gøy på jobben. Vi er opptatt av å utvikle våre ansatte videre. Dette gjøres mest og best ved å gjennomføre spennende prosjekter – i samspill med alle aktørene rundt oss. Som et tillegg er vi gode på kurs og utvikling internt, og du vil også kunne gjennomføre kursopplegg hos eksterne – slik som for eksempel Norsk Jernbaneskole.

Takhøyde og godt humør på arbeidsplassen er viktig hos oss. Vi har også gode pensjons- og forsikringsordninger i Veidekke og du vil sammen med alle andre i Veidekke få mulighet til å eie egen bedrift gjennom Veidekkes aksjeprogram for ansatte. I dag eier vi omlag 15 % av aksjene i selskapet, noe som er ganske unikt blant store selskaper i Norge.

Kontaktperson

Magnus Sutherland Kristensen

Distriktsleder

Telefon 922 29 081

Søk stilling

Vis flere stillinger: